Det er ikke første gangen den spanske løperen Kilian Jornet slår en rekord. I fjor sommer slo han en 29 år gammel rekord i Grand Teton i Wyoming. Rekorden ble riktignok slått bare ti dager senere av Andy Anderson, men Jornet har fått et stort navn innenfor fjell-løping (Mountain running/sky running). 

Denne gangen klatret han sammen med den franske skiløperen Matheo Jacquemond til toppen, men da Jacquemond ble skadet under nedstigningen fullførte Jornet alene. De startet ved kirken i sentrum av Chamonix, Frankrike, ved daggry den 11. juli. Derifra klatret de to mennene den historiske ruten Grands Mulets opp langs nordsiden, en rute som hovedsakelig brukes av skiløpere. De nådde toppen innen tre timer og 30 minutter.

Annonse

Under nedstigningen, falt Jacquemond inn i en liten bresprekk og skadet seg. Ifølge det amerikanske magasinet Climbing oppmuntret han likevel Jornet å fortsette alene for å kapre rekorden. 
Jornet og Jacquemond forsøkte også å slå rekorden 3. juli uten hell. 

Jornet hadde på seg joggesko med robuste kabelsko, shorts og en t-skjorte for de fleste av klatre. Han bar lys vindjakke (topp og bunn), en halv liter vann, to geler, og trekking polene. De hadde også med seg et 15-meters tau til sikring på de største sprekkene.

Jornet har ingen planer om å stoppe ennå. Neste prosjekt er å forsøke å slå fartsrekorden for Mt. Elbrus og Matterhorn.

Les også: Turekspertene i UTE har testet piggsko

Se Kilian Jornet slå speed-rekorden på Mont Blanc

Les også: Turekspertene i UTE sin test av hodelykter

Les også: UTE sin test av bæremeiser