Briter til topps på Ulvetanna

Leo Houlding og co i «norsk» terreng i Antarktis.

Sist oppdatert 25. januar 2013 kl 12.48

I dag kom meldingen fra utstyrsprodusenten Berghaus om at den britiske ekspedisjonen som har befunnet seg i Dronning Maud Land i Antarktis siden jul, nå har toppet ut en ny rute på Ulvetanna.

Fjellet har en sentral plass i moderne norsk klatrehistorie, etter at flere ekspedisjoner ledet av Ivar Tollefsen har sørget for førstebestigning av både denne og andre markante topper i området.

Ruta den britiske ekspedisjonen nå har etablert, går etter hva vi forstår opp nordøstryggen og tok 10 dager å bestige. Dette er den samme linja som den forrige norske ekspedisjonen til Ulvetanna i 2011 først prøvde seg på, men som måtte oppgis på grunn av for mye snø over et mindre bratt parti midtveis.

Houlding beskrev utfordringen slik, før de satte avgårde opp de 1300 iskalde høydemeterne: 

Since I first heard of this otherworldly peak more than a decade ago I have dreamed of amassing the skill, strength and support necessary to reach this most elusive mountain.  Ulvetanna presents me and my team with a truly formidable challenge, which is exactly what draws us to it.

Britene stilte med et solid team, som foruten Houlding også inkluderte Sean Leary, Jason Pickles, David Reeves, Chris Rabone og filmmaker Alastair Lee.

Flere detaljer om denne turen ventes å komme de nærmeste dagene, både her på siden og i internasjonale klatremedier. Du kan også følge med på Berghaus' nettside for oppdateringer.

Publisert 25. januar 2013 kl 12.48
Sist oppdatert 25. januar 2013 kl 12.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen