Vi starta klokka 9 om morgenen, og var nede igjen ved fjorden klokka 7 neste morgen. 22 lykkelige timer sammen med klatreveteranen som svarte slik når han ble spurt om hvorfor han brukte mer enn 60 år av sitt liv til å drive med klatring: «Fordi det er artig!» Men nå har Oskar kveilet opp tauet for siste gang. Han døde 11. april 2019.

Oskar Mork var 22 år da han i 1957 begynte sitt klatreliv med en tur på Kvandalstinden og Torshammeren. Han var sammen med to andre veteraner fra klatremiljøet i Molde, Bjarne Ugelvik og Gerhard Hestad. Da han 62 år seinere sto på toppen av Stetinden, var han fremdeles en aktiv klatrer med en konstant sult på nye opplevelser. Tidligere samme år hadde han vært på klatretur i Marokko, og seinere på året var han med til Costa Blanca for et par uker med klippeklatring i vintersola. Det hører også med til bildet at Oskar var en av initiativtakerne og en aktiv deltaker i veterangruppa i Moldeveggen helt til det siste.

Oskars dagbøker forteller om år etter år med stor klatreaktivitet på Romsdalshornet, Vengetindene, Kvanndalstinden, Bispen, Kongen, Trolltindene, Julsundet, Skarsettinden, Jurtippen, Sunnmøre, Innerdalen, Jotunheimen og i utlandet. Dette er et lite utvalg blant mange høydepunkt i Oskar Morks klatrekarriere. Ny rute i østveggen på Store Vengetinden med Odd Roar Nesje i 1959. Samme år gjorde de to kameratene førstebestigning av Hårstadnebba fra Litledalen. 1960 ble et stort år i Oskars klatrekarriere. Ny rute på Slingsbys topp i Molladalen, med Bjarne Ugelvik, første vinterbestigning av Vesteggen på Kvanndalstinden og Torshammeren, med Alf Bækkelund. Første vinterbestigning av Centraltinden, Vesle Skagastølstinden og Heftyes Renne på Store Skagastølstinden med Arne Randers Heen og Bjarne Ugelvik. Dette året åpnet han også Ravnflogruta i Julsundet sammen med Odd Roar Nesje. I 1962 var han igjen på vinterklatring i Hurrungane: Første vinterbestigning av Store Austabottinden, med Arne Randers Heen, Bjarne Ugelvik og Thor-Johan Kleppen. Dette året ble han også medlem i Norsk Tindeklub, der han ble æresmedlem i 2018.