Ruta Alvedans (8) på klatrefeltet Dale er under lupen til Stavanger-klatrere. Høyt oppe på ruta er det en solid runout, der mange setter på en 240-slynge, slik at de slipper å risikere et langt fall. Dette medførte at det ble slått en ekstra bolt på dette stedet. Førstebestiger hadde i utgangspunktet godtatt ombolting av sine ruter, men ble senere klar på at visse klassikere måtte bevares i sin opprinnelige stand. Han ønsket dermed at den nye bolten på Alvedans skulle fjernes, og slik ble det. Temaet har blitt flittig diskutert i en tråd på facebooksiden «Klatre i og rundt Stavanger». Tråden starter med følgende innlegg: 

«Man kan spørre seg om førstebestiger bør ha makt nok til å håndheve bolteavstand. Langslynger er blitt etablert praksis på Alvedans, Alv Borge sin klassiker. Rebolting ble gjort med ok avstand, men disse ble fjernet etter førstebestigers ammodning. Man kan reise sikkerhetsflagget her. Faller man oppe ved bolten hvor den forlengende slynga henger og noe skjer med bineren under får man store problemer i møte med hylla under.»

Ruta blir altså vanligvis besteget med lange slynger i et par bolter. Jan Eivind Danielsen, som startet tråden på facebook, kommenterte lakonisk:
– Jeg venter alltid på at noen henger opp alt dette rælet før jeg gir den et årlig sendeforsøk.