Gjesteredaktøren trer av

Det er abonnementsinntektene vi lever av når vi lager blader, og i vanskelige tider som dette finnes ikke marginene for å holde alle i jobb. Derfor takker jeg for min tid som redaktør i et blad for alle dere som elsker klatring.

Sist oppdatert: 26. mars 2020 kl 13.00
Lesetid: 3 minutter

Det er en underlig tid å skulle gi seg som gjesteredaktør. Korona-pandemien krever omrokkeringer i Fri Flyt AS, og på grunn av manglende annonseinntekter, for få betalende abonnenter, lav kronekurs og avlyste arrangementer blir jeg permittert fra min vikarstilling som gjesteredaktør for Dag Hagen. Heldigvis er det flinke og gira folk som skal ta bladet og nettsidene videre.

 

Vi er på vei inn i den fineste årstiden. Den lille vinteren vi har hatt har sluppet taket, og april og mai er full av fridager. Jeg hadde håpet jeg kunne avslutte med å fortelle om nye bestigninger som ble gjort, turer, fete bilder, harde flytt og skumle runouts. I stedet må jeg avslutte med en forsiktig anmodning om å følge helsemyndighetenes råd.

 

Det som er gøy med å være redaktør i dette bladet dreier seg jo om å få lov til å formidle klatreglede. Jeg skulle så gjerne oppfordret dere til å dele alt dere gjør, hvor dere er, hvordan dere får utnyttet dagene som bare blir lenger og lenger. Det er jo liksom nå det begynner, dette skulle jo egentlig vært vår time to shine.

umulius
EN TID FOR ALT: Den er ikke nå, men den kommer. Her er jeg på Umulius (7+) i Bohuslän, en aprildag for lenge siden. Foto: Cecilie Løken

Jeg vil likevel be dere om å holde på den følelsen. Våren er full av forventinger for en klatrer – og la den fortsette å være det. Fortsett å inspirer hverandre med bøker, filmer, historier, øvelser, buldring på et hushjørne i bakgården, planer for fremtida. Fortsett å betal for de sakene dere har lyst til å lese, det betaler lønna til hun som skriver det.

Det har vært en glede og en utfordring å få prøve meg i redaktørstolen. Dere er en vanskelig gjeng å tilfredsstille, og det bør dere fortsette med. En såpass alvorlig ting som klatring fortjener godt journalistisk arbeid. Vær pinlig nøyaktige i deres forståelse av alt som har med sikkerhet å gjøre. Etterlys det dere vil ha mer av, del de artiklene som fenger dere og send inn noe selv om dere vil bidra til utviklingen.

 

Gleder meg til å møte dere ute på cragene igjen når verden er tilbake i vater. Takk for meg.

 

PS! Heldigvis fikk vi laget en papirutgave av bladet som er på vei ut i posten til alle våre abonnenter nå. Rett før alt stengte fikk vi sydd den sammen fra ulike hjemmekontor. Og til dere som ennå ikke har tegnet abonnement: vi legger ut alle reportasjene våre på nettsidene slik at du er garantert å få lese alt om du abonnerer nå. Da får du også muligheten til å bla deg bakover i arkivene og lese alle de gamle utgavene av Klatring, eller noen av de andre bladene Fri Flyt lager, som e-magasin.

Publisert 26. mars 2020 kl 13.00
Sist oppdatert 26. mars 2020 kl 13.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen