Mammut: Test av klatreutstyr

Mammut produsererer et bredt utvalg av klatreutstyr. Les tester av klatretau, klatreseler, klatresekker, taubager, sikringshansker, flytende kalk, crashpader, taubremser, klatrebukser og klatreshortser fra sveitsiske Mammut.

Sist oppdatert 5. januar 2021 kl 14.04
Mammut Realization
Mammut er kjent for sin innovative shorts, Mammut Realization som har integrert klatresele.

Sveitsiske Mammut ble grunnlag helt tilbake i 1862, og siden har de produsert klatreutstyr til klatrere verden over. 

Bakgrunnen for etableringen av Mammut var oppblomstring av fjellklatringen i Alpene på 1840-tallet, og det første de begynte å lage var klatretau. 

Det var Kaspar Tanner som begynte å lage tau fra fabrikken sin i Dintikon i Sveits. Tauene ble da markert med den røde Mammuten, men det var ikke før i 1934 at selskapet tok navnet Mammut og etablerte den velkjente Mammut-logoen. 

Mammut har kjøpt opp merker som Toko, Raichle og Ajungilak, så de produserer alt fra klatreutstyr, til soveposer til fjellsko. 

Les også hele historien bak Mammut.

Vi har samlet en liste over utstyr som Klatring har testet fra 2016 til i år, 2020. Her vil du se hvilke tester av Mammut-produkter i alt fra klatrehjelmer, klatretau, klatreseler, crashpads, isøkser, jumarer, sikringshansker, klatrebukser, taubremser, taubager og flytende kalk. 

Taubager 

Test av Mammut Relaxation: en taubag med en avtakbar duk som kan brukes som hengekøye. For øvrig en standard taubag med stor sidelomme.

Test av Mammut Element Rope Bag: denne taubagen ble vurdert som best til cragget i vår taubagtest for to år siden. Den har en slitesterk duk med fargekoding også. 

Klatresekker for alpinklatring 

Test av Mammut Trion Light 28: en superlett og komfortabel sekk fra Mammut. Denne sekken har også avtagbart hoftebelte, skiholdere og kompresjonsremmer. 

Test av Mammut Trion Nordwand 20 Eiger Extreme: denne sekken var med i vår test av sekker til alpinklatring, og vant som beste liten sekk. Sekken har et vanntett stoff, og har funksjonable og innvendige kompresjonsreimer i siden. 

test-av-mammut-trion-nordwand-20-eiger-extreme-crop1280
Dette er en testvinner for beste lille sekk fra Mammut.

Klatretau 

Test av Mammut Infinity Dry 9,5 mm: Et tau med optimal kombinasjon av ytelse og komfort. Et bra tau fra Mammut og det nest tynneste i klatretautesten som ble gjort. 

Sikringshansker

Test av Mammut Trovat: fingerhansker fra Mammut som egner seg bedre til El Capitan og teknisk klatring enn som en sikringshanske. 

Klatrebukser 

Test av Mammut Crechiano: en lett klatrebukse som har god bevegelighet. Testerne beskrev buksa at den var så komfortabel at det var nesten som å klatre naken! 

Test av Mammut Camie Pants W's: en heldedikert sportsklatrebukse for kvinner og passer bra til både buldring og tauklatring. Den har strikk i livet og ved anklene. 

Test av Mammut Alnasca Pant: en bomullsbukse som samtidig har god stretch. Den har elastikk i livet kombinert med gylf og knapp med borrelås gjør at buksa henger uten stramming.

Klatreseler 

Test av Mammut Realization Shorts: dette er en shorts med integrert klatresele som ble først lansert i 2013. Denne versjonen er den nyeste versjonen av Realization shorts. 

Test av Mammut Zephir: en solid sportsklatresele som også puster godt. Den er pustende både i livet og gjennom lårløkkene, enkel å håndtere, solid der den skal være solid.

Test av Mammut Togir 3 Women: en bra allroundsele for kvinnelige alpinister. En sele som egner seg godt til fjellklatring og isklatring. 

Test av Mammut Comfort Fast Adjust Women: en solid og bra klatresele som passer godt til fjellklatring og isklatring. Den har også godt hengekomfort. 

test-av-mammut-comfort-fast-adjust-women-crop1280
Mammut Comfort Fast Adjust Women er en damesele som egner seg til fjellklatring og isklatring.

Klatrehjelmer 

Test av Mammut Crag Sender Mips: en klatrehjelm som også har den velkjente MIPS-teknologien. En lekker, men kostbar klatrehjelm. 

Test av Mammut Rock Rider: en av de letteste hjelmene til Mammut og er en fin allround-klatrehjelm. Et flott design, en frisk skinnende blank orangefarge som i tillegg kan velges blå eller hvit, og en komfortabel konstruksjon gjør dette til et trygt valg.

Test av Mammut El Cap: en solid hjelm med plastskall. Den har et godt strammesystem under haka, og et godt justeringssystem bak.

Taubremser

Test av Mammut Smart: en god assistert taubrems som er lett å bruke. Den fungerer slik at karabinen forskyver seg mot et punkt hvor tauet jammes fast.

Test av Mammut Smart 2.0 + Smarter: dette er en videreutvikling av Mammut Smart fra 2009, og denne versjonen er enda bedre enn foregående. 

test-av-mammut-smart-crop1280
Mammut Smart er en assistert taubrems som er mye brukt.

Crashpader 

Test av Mammut Slam: en crashpad som tar liten plass. Vi likte godt at Slam er så enkelt sammensatt, det er ikke noe mikkmakk med denne. Den er enkel å åpne og enkel å lukke.

Test av Mammut Crashiano: en perfekt crashpad til din neste buldretur. Den har en perfekt kombinasjon av hardhetsgrad og tykkelse, og den største landingsflaten.

Flytende kalk 

Test av Mammut Chalk: en drøy flytende kalk som gir mye for pengene. En fast konsistens som gir deg optimal friksjon! 

Publisert 5. januar 2021 kl 14.04
Sist oppdatert 5. januar 2021 kl 14.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen