Selve selen er bakt inn i shortsen, som naturlig nok innebærer at den ikke lar seg kombinere med andre benklær. Det betyr også at vekten ikke er direkte sammenlignbar med de andre selene i testen. Mammuts viktigste argument for denne klatresele-varianten er vekt - men selen alene er ikke betydelig lettere enn andre seler i testen. Realization shorts har to utstyrsløkker, to hurtigspenner på hoftebeltet (en på hver side av sentralløkka) og strikk i lårløkkene.
Test av Mammut Realization shorts
Realization shorts er ikke en klatresele i klassisk forstand, men en shorts med integrert sele. Sveitsiske Mammut lanserte denne i 2013, og vi har testet andre generasjon av dette nokså unike produktet.

Førsteinntrykket er at dette er et rotete produkt. Tross færre utstyrsløkker enn på de andre selene, er inntrykket at det er mye som stikker ut fra selen. Årsaken er at Realization har to hemper for å stramme inn beltet der de andre selene har en, og en ekstra løkke i det sentrale innbindingspunktet. Mengden hemper er dermed tilsvarende en klatresele man skal kunne bruke både sommer og vinter, noe som er litt merkelig på en shorts?
I bruk er selen helt grei å klatre med, men å henge i den er ubehagelig. Webbingen i selen har ingen ekstra støtte enn stoffet i shortsen, og gnager i ryggen. Shortsen har ikke en sentralløkke, men et sentralpunkt tilsvarende det man finner på enkle alpinseler og billige utleieseler. Vekten fordeles dårlig slik at mesteparten av trykket kommer i korsryggen.
For å hindre at taubremsen blir stående i «feil» vinkel i det samlede innbindingspunktet er det satt på en ekstra loop til å feste bremsen i. Resultatet er at bremsen kommer unaturlig høyt opp og er ubehagelig å bruke.
Shortsen har en slags chip integrert i det ene låret. Med denne chippen kan man laste ned Mammut sin app som er en blanding av en treningsapp og Instagram.
