Man trengte ikke være synsk for å forutse at romjulens norske førstebestigning på Torre Egger ville få bred omtale i internasjonale klatremedia. Nå er første større saker ute, først og fremst på det hyppig oppdaterte nettstedet Planetmountain, hvor man i tillegg til en generell introduksjon til Bjørn-Eivind Årtun som klatrer, også bringer et intervju hvor Bjørn-Eivind forteller om både denne og andre turer, samt fryktens spill og bolteetikk i alpine miljøer, både i Patagonia, Alaska og Norge.

Ruta opp sørveggen på Torre Egger er linja som av Planetmountain blir omtalt som an improbable ice line that many had looked at but that nobody dared to try. Årtun og taulagspartner Ole Lied har nå gitt ruta navnet Venas Azules, som ifølge vår begrensede spansk skal bety noe sånt som «blå årer». Et poetisk og flott navn på en rute som umiddelbart fikk karakteristikken «King Line» og «årets bestigning» av en av Patagonias lokale helter, toppalpinisten Rolando Garibotti, som forøvrig også har skrevet dette intervjuet for Planetmountain.

Bestigningen får også fin omtale på British Mountaneering Councils nettside, og er i tillegg nevnt i en oppdatering på vinterens Patagonia-nybestigninger på amerikanske Climbings nettside, under overskriften Big Climbs in Patagonia.

Les intervjuet på Planetmountain her.