Isklatring i Otta

Les crag-rapport og se bilder fra Holepiggen og Kongsvollfossen forrige helg.

Sist oppdatert 16. januar 2020 kl 11.26
KONGSVOLLFOSSEN: Dag The Dog i Røddiederet. Foto: Kjetil Grimsæth
KONGSVOLLFOSSEN: Dag The Dog i Røddiederet. Foto: Kjetil Grimsæth

Lørdag 11.januar flyktet jeg og Dag The Dog sørover for å slippe unna mildvær og vind. I Otta var det fine forhold og vi klatret den høyre islinja ved Holepiggen rett ovenfor Otta. I følge instagram var det høy joikatetthet ellers i dalen også. Venstrelinja på Holepiggen står oppført i isklatreføreren slik: «Wi3(?)». Wi5 er nok mer korrekt for venstrelinja.

Etter å ha undervurdert anmarsjen totalt tok vi til slutt på oss tau et godt stykke under isen. Da hadde jeg allerede nesten klatret meg fast en gang. Ved innsteget var det fult av elgespor og nedi lia fant vi to elgkadavre etter to dyr som hadde sklidd utfor. Vi klatret litt is opp mot venstrelinja og traverserte mot høyreisen. Etter introlengden fulgte vi isen tre taulengder. Cruxet er den siste og går gjennom et tak med tredimensjonale formasjoner. På en hylle fikk jeg både en hvil og to gode kammer i mellomstore størrelser. Returen gikk via furu og abalakovs.

Neste dag var det blitt minus på nordsiden av vannskillet og vi og en haug andre joikas klatret Kongsvollfossen i artige værforhold. Returen ned fra Kongsvoll er btw tidenes beste og du kan skli store deler av veien.

Foto: Kjetil Grimsæth og Dag Jørund Vik

Se også: Kalde festivaler i 2020

Publisert 16. januar 2020 kl 11.24
Sist oppdatert 16. januar 2020 kl 11.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen