Isete samling

I helgen arrangeres La Sportiva Rjukan Ice Festival. Den årlige samlingen er det viktigste eventet når det kommer til isklatring og utstyr for frosne fosser.

Sist oppdatert 7. februar 2019 kl 11.28
Jacob Surlykke Fink under isfestivalen for noen år siden. Foto: Dag Hagen
Jacob Surlykke Fink under isfestivalen for noen år siden. Foto: Dag Hagen

Rjukan er kanskje Norges tryggeste isdestinasjon når det kommer til vinterlige forhold. Den trange dalen har som regel alltid en hel drøss med islinjer å by på. Derfor er den gamle kraftbyen et naturlig samlingssted for isklatrere. 

Les også: Isklatring i Hemsedal

Les også: Islinja Lipton på Rjukan falt ned

Årets program skiller seg ikke spesielt ut fra tidligere år, og det er heller ikke nødvendig, for det har jo funket før. Fredag kveld er det som vanlig stands på Rjukanhuset, med registrering på de ulike klinikkene. Du kan velge mellom nybegynnerklinikk, tips og triks for «eksperter», drytoolingklinikk, kurs i skibestigning og skredkurs. 

– Skredkurs er aktuelt fordi anmarsjer til islinjer ofte kan være skredutsatt. Sender/mottaker vil sammen med bruk av søkestang og spade, samt gjenkjenning av skredterreng bli gjennomgått, sier Jacob Surlykke Fink til norsk-klatring.no. 

På fredag blir det foredrag med Calum Muskett, som er en up and coming fjellguide fra Wales, bosatt i Chamonix. Han skal vise bilder og filmklipp.

– Lørdag kveld blir det film og foredrag med Matthias Scherer, Heike Schmitt og Tanja Schmitt. De skal vise film og bilder fra Canada, men også fra en tur de var på i fjor til Nord-Norge. 

Her er fullt program:

la sportiva rjukan ice festival
la sportiva rjukan ice festival

Les også: Isklatreulykke på Rjukan

Les også: To døgn og fire fosser på Rjukan

Les også: To tjekkere på Rjukan – og en voldsom hendelse

Publisert 7. februar 2019 kl 11.28
Sist oppdatert 7. februar 2019 kl 11.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen