Den årlige Rjukan Isfestival, eller nå i år; La Sportiva Rjukan Ice Festival, arrangeres 9. til 11. februar 2018. Festivalens hovedfokus er rettet mot gleden ved isklatring, både for nye og erfarne isklatrere. 

– Festivalen er arrangert av Rjukan Fjellsportgruppe og vi bruker både lokale instruktører og internasjonale guider på de workshops og klinikker som tilbys i forbindelse med festivalen, sier festivalsjef Jacob Surlykke Fink til magasinet Klatring.

Annonse

Festivalen er åpen på den måte at du bare betaler for de ting du deltar på. I mange år har det vært fokus på isklatring for jenter, med kvinnelige instruktører. Ellers blir det klinikker innen drytooling og experttips, samt et nybegynnerkurs.

– Nytt av året er at vi ønsker å rette litt fokus på den alpine delen innen fjellsport i kombinasjon med ski. Derfor blir det to nye klinikker: Introduksjon til randoski og introduksjon til skimo, som betyr ski mountaineering. Her kan vi tilby en travers av Gaustatoppen.

LES OGSÅ: Klassikeren: Rjukanfossen

Under festivalen er det mulighet for å teste isklatreutstyr fra de ledende produsentene som har stands i festivalområdet; La Sportiva, Black Diamond, Petzl, Grivel og Cassin/Camp.

I tillegg blir det foredrag fredag og lørdag kveld, med etterfølgende fest.

Programmet blir å finne på Facebook siden for festivalen: Facebook.com/rjukanicefestival

rjukan

Konkurranse: Den årlige speedklatrekonkurransen, her med Martin Skaar Olslund og Marius Olsen. Foto: Dag Hagen

LES OGSÅ: Nordmann først på Storen?

LES OGSÅ: Inspirasjon til din neste klatretur