Fete filmer fra førstebestigninger i Norge

Superfotograf Vegard Breie er hekta på klatring, og det kan alle vi andre nyte godt av i de to spektakulære filmene han har laget fra førstebestigninger på Urdvassnuten og Rønnomnibben.

Sist oppdatert: 3. januar 2024 kl 13.40
to karer som klatrer i fjellet
URDVASSNUTEN: Fete bilder fra førstebestigningen på Urdvassnuten i Hallingdal. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 1 minutter

Denne uka legger Breie ut på filmturné med filmene Fuglane og Prosjektet (se trailere lenger ned i artikkelen!). De to filmene vises på elleve steder rundt omkring i Norge mellom 5. januar og 7. februar. 

Vegard Breie er Norges beste og mest anerkjente skifotograf, men han er temmelig god og anerkjent som fotograf av mye annet også. Han er også en ihuga klatrer, og setter pris på å henge i tau med kameraet sitt innimellom bedre betalte oppdrag i varme fotostudioer.

– Dette er klatrefilmer på norsk. I vinterhøyfjellet prøver Glenn Edvardsen og John Henry Nilssen en rå førstebestigning på Urdvassberget i Hallingdal. Eirik Hæreid Marcussen dedikerer en sommer til å etablere en klatrerute i den solfylte veggen på Rønnomnibben i Telemark. Vi skal lage litt stemning når vi legger ut på turnéen vår sammen med partnere og sponsorer. Filmene står i fokus og jeg håper at klatremiljøet kommer sammen for en trivelig kveld med to spennende og engasjerende klatrefilmer på programmet.

Se trailerne under bildegalleriet!

Fuglane

Med Eirik Hæreid Marcussen, Eirin Breie, John Henry Nilssen, Nils Rune Birkeland og Lars Wegge.

Prosjektet

Med Glenn Edvardsen og John Henry Nilssen.

Publisert 3. januar 2024 kl 13.30
Sist oppdatert 3. januar 2024 kl 13.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen