Goksøyra er en klassiker i storveggssammenheng og huser flere kjente linjer, deriblant Norskeruta, som ble førstebesteget i 1968. Nå har stedet kommet i søkelyset for utenlandske klatrere. På eresfjord.no kan vi lese:

«Ei gruppe på 12 klatrarar frå Polen er for tida stasjonert i Eresfjord. Noen av dei blir her heilt til 14. mars. Dei har allereie klatra norskeruta på Goksøyra. Noen har også vore å klatra nye linjer i Snøvassmelan i Sunndal. Tirsdag 26/2 var to på veg opp ei ny rute i den nedre delen av Catalonia-pillaren.»

Lokal klatrer Bjørn Magne Øverås er den som driver siden eresfjord.no. I en epost utdyper han om besøket:
– Snakka med ein av dei her eine dagen. Han har vore her i bygda fleire gonger også før. Han sa at 6 av dei 12 var erfarne klatrarar, mens dei andre ikkje har så lang erfaring. Dei har også vore på nokre toppturar. Han eg snakka med er også skigaid og ventar kundar i løpet av perioden dei skal vere her. Alle bur i eit utleigehus her i bygda, rett under Goksøyra. Dette er nokon av dei same personane som var her i 2013.

Les også: Så fort kan det gå å brekke ankelen

cataloniapillaren eresfjord
cataloniapillaren eresfjord

Ny rute: Det er i den lyse delen av pillaren den nye ruta som polakkene har klatra. Hovedveggen på Goksøyra ser man opp til venstre.

LES OGSÅ: Alt om klatring og sikkerhet

LES OGSÅ: Returen – bekvem, men farefull