Mistet livet på Store Venjetind

En klatrer døde etter å ha falt et stykke nede på Romsdalens høyeste fjell. 71-åringen ble hentet med helikopter, men døde på vei til sykehuset i Trondheim.

Sist oppdatert: 24. juni 2020 kl 11.39
Ulykke Store Venjetind
ULYKKE: En person er i ferd med å hentes ned etter et fall på Store Venjetind i Romsdal. Toppen er til høyre på dette bildet, som er tatt fra ryggen på Kvanndalstind. Arkivfoto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

OPPDATERT ONSDAG KVELD: En 71 år gammel mann ble bekreftet omkommet etter å ha falt på Store Venjetind onsdag. Ifølge Åndalsnes avis skjedde ulykken på en snørenne under Vesteggen - som er en av de mest gåtte klatrerutene på fjellet. Mannen falt på anmarsjen til klatreruta Vesteggen, og inn i snørenna Vestgjelet. Fallet skal ha vært rundt 50 meter.

Romsdals Budstikke melder at 71-åringen fra Molde omkom i helikopteret på vei til St. Olavs hospital i Trondheim.

....................

Ifølge NRK har klatreren falt noen meter, og skal være bevisst. Vedkommende er skadet, men det er ikke klart hvor alvorlig skaden er. Klatreren skal ha vært en del av et turfølge på åtte personer. Sea King redningshelikopter fra Ørlandet er på plass for å bistå,og har ifølge Romsdals Budstikke fraktet den skadde til St. Olavs hospital i Trondheim.

NRK melder at ulykken skjedde i bratt lende, men det er ikke klart hvor på fjellet det skal ha skjedd. Med tanke på at turfølget besto av hele åtter personer kan man kanskje anta at det er på noen av de enklere rutene. 

Normalruta til topps er en lang fjelltur i bratt lende, med korte partier med enkel men litt eksponert klatring. Samtidig er det flere lengre og mer krevende ruter på Store Venjetind, som med sine 1 852 meter over havet er det høyeste fjellet i Romsdal. De store klassikerne er Drømmediederet (5-) og naboruta Vesteggen (4+).

Klatring oppdaterer saken!

Publisert 24. juni 2020 kl 11.39
Sist oppdatert 24. juni 2020 kl 11.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen