1Klatreforbundets nye styre: Martine Limstrand/Varamedlem/Lofoten KK, Laura Guertler/Styremedlem/Trondheim KK, Anders Kindlihagen/Varamedlem/Haugalandet KK, Hanna Bugge/Visepresident/Oslo KK, Odd-Magne Øgreid/Styremedlem/Bergen KK (gjenvalgt), Stein Tronstad/President/Tromsø KK (gjenvalgt), Eirik Birkelund Olsen/Styremedlem/Tromsø KK, Marianne Norland/Styremedlem/Uburhedlaren KK (gjenvalgt), Thomas Alsgaard/Styremedlem/Oslo KK.

Tinget er over

I helgen avholdt NKF sitt bienale Klatreting, som resulterte i nytt styre og en rekke vedtak

Mandag 16. april 2018 kl.14:49

– Vi fikk et godt og produktivt ting med mange gode og engasjerte diskusjoner. De viktigste tingvedtakene var et nytt langtidsbudsjett og en ny 4-års strategi for NKF. Strategien er mer fokusert enn den gamle, og løfter fram tre hovedarbeidsområder: Klubbutvikling, kompetanseutvikling og anleggsutvikling, skriver Klatreforbundets president Stein Tronstad til norsk-klatring.no.
Punktene går på å styrke klubbene med ressurser og kompetanse til å organisere de aktivitetene og det kurstilbudet de selv ønsker seg.
– På anleggsfronten er det viktig å jobbe for «klubbstyrte anlegg», det vil si anlegg der klubbene har rikelig rom for å organisere sine egne aktiviteter, kurs og konkurranser.

Han sier er det viktig for NKF å sørge for at spillemidlene til klatreanlegg går til ordentlige, funksjonelle klatreanlegg, og ikke de små og dårlige veggene som alt for ofte blir klattet inn på flerbrukshaller og nærmiljøanlegg.I tillegg har tinget fått oppslutning om to strategiske satsinger.
– Den ene bygger på at klatring er blitt OL-idrett, og da blir det selvsagt viktig å bruke den statusen til å styrke konkurransesatsingen med ressurser og kompetanse. Den andre strategiske satsingen er å videreutvikle Brattkortordningen, slik at alle nye Brattkortinnehavere finner det mer fristende å melde seg inn i en klatreklubb, og slik at ordningen kan fungere som et kvalitetsstempel for de klubbene og anleggene som kan tildele Brattkort.

Sist men ikke minst – det er valgt nytt styre. Og der er en norsk langrennshelt med; Thonas Alsgaard.
– Vi fikk et nytt og spennende styre etter godt forarbeid av valgkomitéen. De nye styremedlemmene kommer inn med variert og til dels ny kompetanse og stort engasjement, samtidig som vi holder kontinuiteten med tre gjenvalg. Med klatring som OL-idrett er det selvsagt heller ingen ulempe at vi har fått inn et styremedlem med bakgrunn fra den aller fremste OL-idretten i Norge. Det er en spennende gjeng som jeg tror det blir ordentlig moro å jobbe sammen med!

Her er det nye styret:

President Stein Tronstad/Tromsø KK (gjenvalgt)
Visepresident Hanna Bugge/Oslo KK
Styremedlem Marianne Norland/Urduhelleren KK (gjenvalgt)
Styremedlem Odd-Magne Øgreid/Bergen KK (gjenvalgt)
Styremedlem Laura Gurtler/Trondheim KK
Styremedlem Eirik Birkelund Olsen/Tromsø KK
Styremedlem Thomas Alsgaard/Oslo KK
Varamedlem Martine Limstrand/Lofoten KK
Varamedlem Anders Kindlihagen/Haugalandet KK

Gikk du glipp av?

  Tinget er over

  Tinget er over

  I helgen avholdt NKF sitt bienale Klatreting, som resulterte i nytt styre og en rekke vedtak

  Syv topper

  Syv topper

  Hvitserk eventyrreiser har lansert en ny utfordring; de syv høyeste toppene i landet på syv dager

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.