Avisen VG kan i dag melde at Yosemite nasjonalpark allerede nå ser sin verste sesong i antall dødsulykker på over 25 år. I går ramlet en fotturist utfor kanten på toppen av Half Dome, en av Yosemite-dalens hovedattraksjoner både for klatrere og vanlige turister. Klatrere ved innsteget kunne med forferdelse se at en 23 år gammel mann tippet utfor og falt veggen ned, 750 meter i nærmest fritt fall. 

Dette er den 17. dødsulykken i nasjonalparken i år. Vanligvis er det rundt 10-15 dødsulykker relatert til turisme og fjellsport årlig i Yosemite, og det er gode muligheter for at årets statistikk kan bli enda verre da det ennå er mange uker igjen av sesongen før vinteren setter inn. 

Annonse

Flere av de omkomne har falt i døden etter å ha beveget seg for langt ut mot kanten av dalens mange bratte stup, eller de er tatt av vannmasser i fossefallene som er ekstra hissige i år grunnet stor snøsmelting. Det fremgår ikke av artikkelen i VG hvorvidt noen av de omkomne i Yosemite har vært involvert i klatrerelaterte ulykker.