Aftenbladet.no rapporterer i dag at Rogaland Alpine Redningsgruppe og Politiet nærmer seg hendelsesforløpet for Kjerag-ulykken. De mener en stor blokk de forulykkede prøvde å forsere løsnet og tok klatrerne med seg. De ble hengende i tauet på en hylle et stykke nedenfor.

De to omkomne fotograferte mens de klatret opp fjellveggen, og bildene viser at en stor steinblokk som løsnet trolig var årsak til tragedien.

Annonse

– Skadene som beskrives i den foreløpige obduksjonsrapporten samsvarer med hendelsesforløpet som er skissert. Vi går ikke ut med beskrivelse av skadene, men det er ingen overraskende funn, sier politibetjent Arild Kleven, som etterforsker saken ved Strand og Forsand lensmannskontor.

– Steinblokka har rast ut i deres umiddelbare nærhet. Det har gjort at de har falt et stykke i fritt fall. Hvor langt de falt vet vi ikke ennå. Så har de blitt fanget opp av klatretauet og slått seg i fjellveggen, oppsummerer Kleven.

Ulykken skjedde rundt 100 meter over toppen av ura på Geitaneset under Kjerag. Klatrerne ble hengende oppå hverandre på et lite fremspring.

– Nå er steinblokka borte. Om de har festet seg i den, eller var rett under den, det vet vi ikke. Kan hende får vi svar når vi har fått gått skikkelig gjennom alt, og har fått undersøkt klatrernes utstyr og tauverket nærmere, forteller Kleven til aftenbladet.no.

Faksimile fra aftenbladet.no
Faksimile fra aftenbladet.no

Faksimile fra aftenbladet.no