Ulykken skjedde ved 12-tiden lørdag. Den omkomnes taukamerat varslet AMK om ulykken, og ble ikke skadet selv. 1337 meter høye Goksøyra ligger mellom Eresfjorden og Eikesdalen i Romsdal. Norskeruta på fjellet er en klassiker, som i dag regnes som storveggsklatring på relativt moderat vanskelighetsgrad.

Politiet sier til Romsdals Budstikke at det raskt ble klart at ulykken hadde fått verst tenkelige utfall. De pårørende er varslet om dødsulykken.

- Vi forsøker nå finne ut hva som har skjedd i fjellveggen. Det er foreløpig for tidlig for oss å si noe mer om en eventuell årsak, sier Styrkar Gagnat ved operasjonssentralen ved Nordmøre og Romsdal Politidistrikt til rbnett

Oppdatert søndag kl. 19.20: Den omkomnes navn er nå offentliggjort. Det var Kristian Brønstad (31) fra Rindal som omkom i dødsulykken på Goksøyra. Brønstad bodde i Oppdal, og han var en erfaren fjellklatrer med en rekke harde bestigninger bak seg, blant annet førstebestigninga av alpinruta Lille Patagonia i Litldalen på Nordmøre i vinter. Han var også en svært ivrig stisyklist, som tilrettela og pusset opp en drøss sykkelstier i Oppdal. 

Ulykken lørdag skal ha skjedd da Brønstad og klatrekameraten var på vei opp til innsteget på Norskeruta (13 taulengder, grad VI) på Goksøyra. Brønstad skal ha falt da de gikk usikret i et eksponert parti på anmarsjen.