Ikke bare brukte han lang tid på å klatre ruta i Frankrike, Pearson kombinerte også det hele med å være småbarnspappa - noe som i manges tilfelle innebærer at de ikke klatrer livsfarlige ruter som er i verdenstoppen hva vanskegrad angår.

Se bildene fra bestigningen - samt litt familieliv:

Briten er absolutt ikke ukjent med knallharde tradruter. Han har flere farlige og vanskelige bestigninger på cv´n, inkludert andrebestigning av Tribe i Italia (grad 9R - R betyr at ruta er farlig), samt Lexicon og Rhapsody hjemme i England - begge ruter med omtrent samme grad.

Med såpass mye erfaring med de hardeste tradrutene i verden, kan kanskje tidsbruken på Bon Voyage antyde at den er verdens vanskeligste? Pearson brukte 20 dager på ruta over to år, inkludert 10 redpoint-forsøk, før han gikk den.

Men Pearson har også opplevd å få egne førstebestigninger nedgradert. Ruten Walk of Life (se filmen lenger ned, inkludert et temmelig spektakulært fall) ble nedgradert av andrebestiger Dave Mcleod. Pearson satte ruta i engelsk tradgrad E12, men skotske Mcleod foreslo E9. Det betyr at ruten gikk fra å være sinnssykt vanskelig og livsfarlig til ekstremt vanskelig og livsfarlig.

Uansett kan det hende den litt sosialt krevende opplevelsen gjorde sitt til at James Pearson ikke har foreslått noe grad på sin nye rute Bon Voyage. Men at den er både vanskelig og farlig er det vel liten tvil om:

Fra førstebestigningen av Walk of Life: