Skaar Olslund og Electric Avenue

Nordmann kapper boltene på Bohuslän-testpiece, og debatten raser. OPPDATERT.

Av: Arve
Sist oppdatert: 30. september 2011 kl 19.19
Lesetid: 1 minutter

Martin Skaar Olslund har gjort seg bemerket i vårt naboland denne sesongen, og det på godt og bokstavelig talt vondt. For noen uker siden tok han et dramatisk bakkefall på Häller, og 19-åringen er fremdeles rekonvalesent etter skadene han pådro seg da.

Før denne hendelsen gjorde han en ren kilebestigning av en av Bohusläns og Nordens flotteste linjer, Electric Avenue (9-) på klippen Skälefjäll. Han skrev da på sin oppdatering på 8a.nu følgende: «Bombeplasseringer... hvor mange repetisjoner må til før boltene går?».

Nå viser det seg at han bestemte seg for å ta affære selv, og kappet boltene av den i utgangspunktet konservativt boltede linja en eller annen gang i forkant av hendelsen på Häller. Debatten er nå i full gang på svensk 8a.nu, og det er annonsert at Martin selv vil komme med en uttalelse så snart han er i form til det. 

OPPDATERT 6.10.: Martin har nå kommet med en uttalelse i form av innlegg på Bohusläns Klätterklubbs nettside. Her sier han blant annet at «ved chopping av bolter finnes det som i resten av klatringen få regler. Imidlertid bør en skille mellom rene sportscrag og tradcrag som i Bohuslän».

Les Olslunds innlegg her.

Publisert 30. september 2011 kl 19.19
Sist oppdatert 30. september 2011 kl 19.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen