Sprekkferdige jenter

Til helgen er det duket for femte utgave av famøse Girls on Cracks

Sist oppdatert 12. september 2017 kl 12.14
Jenter på riss, for femte gang.
Jenter på riss, for femte gang.

Girls on Cracks er en samling myntet på jenter som klatrer på naturlige sikringer, eller ønsker å begynne. Samlingen foregår på Häller Camp i Bohuslän og arrangeres i år for femte gang. Det blir lærerike workshop, inspirerende foredrag, varme griller, bål og god stemning.

Les også: Nå kommer guidetjenestenes Uber

Fredag blir det foredrag med Paula Voldner. Paula har noen av de hardeste bestigningene på kiler i Norden, med Electric avenue (8a+). Den har lange runouts og få klatrere har klart å bestige den.
Hun vil snakke om universale utfordringer i sporten, temaer som vi alle vil kjenne oss igjen i.

Lørdag blir det foredrag med tre jenter fra Svalbard, ved en av dem. Ellinor Falkgjerdet, Karin Eknor og Kjersti Hervik førstebesteg i sommer vegger på Svalbard. Jentene gikk inn med pulk, med rifle og hadde mye dårlig vær. Ekspedisjon altså.

Nytt av året er vi kommer til å ha en fadderordning for jenter i alderen 13-20 år. Vi håper å rekruttere flere jenter til klatringen utover innendørsklatringen.
Det er et opplegg for hele helgen der overnatting, mat og følge av instruktør er inkludert. Instruktøren vil ta med jentene på steder som er fine å klatre samt lære dem litt om naturlige sikringer.
Utenom klatringen vil instruktøren legge til rette for et sosialt opplegg i campen, dere vil gå på foredrag sammen og spise og lage alle måltider sammen.

For mer informasjon og påmelding, se her og her.

Les også: Norsk jente til semifinale i junior-VM

Publisert 12. september 2017 kl 12.14
Sist oppdatert 12. september 2017 kl 12.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen