Rissjentene

Det har vært jentesamling i Bohuslän. Her er rapport:

Sist oppdatert: 15. september 2016 kl 14.49
Festivalarmbånd og jammehansker. Foto: Hanna Bugge
Festivalarmbånd og jammehansker. Foto: Hanna Bugge
Lesetid: 2 minutter

Så var den helga der igjen. Septemberhelga med perfekt vær. Forsatt varmt i lufta, men likevel kaldt nok til å gi krispe forhold. Dette er den tida på året da et lass med jenter setter kursen mot Bohuslän. Det er tid for Girls on Cracks.

Årets samling lignet mye på foregående års samlinger. Ikke noe nytt, bare en videreføring av det samme gode konseptet. De fleste jentene klatret på egenhånd. I tillegg ble det satt opp forskjellige workshops. I år ble det tilbudt workshop i naturlige sikringer, kameratredning og jammeteknikk. På kvelden var det grilling og foredrag.

Les også: Girls on Cracks

Jentene som deltar er ganske så forskjellige. Noen har dårlig psyke, noen arbeider fulltid i fjellet med guiding, noen er uberruttis på sportsklatring, noen drømmer om Storen, noen ble med fordi det var for kjedelig å sitte hjemme og noen kommer for å sende prosjektene sine før høsten regner dem ned.

Workshopen i naturlige sikringer følger de vanlige kurscraggene i Bohuslän. En dag på Rågårdsdal og en dag på Brappersberget. Oppe på Bjørkeberget øver man på kameratredning. Blant bulderne på Häller dyttes det inn fingre, hender og knyttnevner i det som finnes av sprekker.

På kvelden holdt Turtrusa foredrag. Turtrusa er et bloggkollektiv med ti jenter som digger å leke ute i naturen. Martine Holm Frekhaug og Mia Kvåle Løvmo representerer den delen av kollektivet som driver med klatring. De er de kule damene som finner på masse greier du selv skulle ønske du turte. Eller et typisk eksempel på noen du skryter av å kjenne selv om du egentlig ikke gjør det.

Rundt bålet ble det snakket om de vanlige tingene når jenter samles. Menn, menn og menn. Neida. Det ble snakket om MYE annet.

Kort og godt: Girls on Cracks er samarbeid mellom Oslo Klatreklubb og Norges Klatreforbund. Samlingen skal inspirere jenter til å klatre på naturlige sikringer samt oppfordre flere jenter til å arbeide med klatring og fjellsport. Under årets samling deltok 60 jenter. Bak samlingen står Eirin Nordhus, Siri Gjendemsjø, Marthe Stensrud og Hanna Bugge.  

Les også: Klatring er sunnest

line hassan
line hassan

Hardt: Line Tveter tester Hassan Chop (7+) på Skälefjell. Foto: Hanna Bugge

redningstrening
redningstrening

Trening: Workshop i kameratredning på Bjørkeberget. Foto: Quoc Than Le

spising
spising

Uten mat og drikke: Stemningsbilde fra campen på Häller. Foto: Quoc Than Le

Publisert 15. september 2016 kl 14.49
Sist oppdatert 15. september 2016 kl 14.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen