La Sportiva: Test av klatreutstyr

Italienske La Sportiva er et av de mest kjente produsentene av klatreklær og klatreutstyr i verden. Les tester av klatresko, taubagerog klatreshortser fra det italienske merket.

Sist oppdatert 10. januar 2021 kl 07.00
La Sportiva Otaki Woman er en av mange klatresko fra La Sportiva magasinet Klatring har testet. Les alle våre tester fra La Sportiva.
La Sportiva Otaki Woman er en av mange klatresko fra La Sportiva magasinet Klatring har testet. Les alle våre tester fra La Sportiva.

La Sportiva bre grunnlagt av Narciso Delladio i Dolomittene i Italia. 

Han håndlagde støvler lagd i tre og lær for gårdsbrukere og arbeidere i Fassa og Fiemme-dalene, og etter hvert fikk han mer og mer oppdrag. Spesielt etter andre verdenskrig. 

Nå produserer La Sportiva klatresko, skistøvler, anmarsjsko, fjellsko, isklatrestøvler, klatreklær, ryggsekker, taubagger og mye mer. De har vært verdensledende spesielt på klatresko, og profilerte klatrere som Alex Honnold, Simone Moro, Hazel Findlay og Adam Ondra er sponset av La Sportiva. 

Klatring har testet ulike klatresko, klatreshortser og taubager fra La Sportiva.

Klatresko

Test av La Sportiva Miura Lady: er en perfekt allrounder, og mange har lagt sin elsk på denne klatreskoa. Den er smal, presis, passe aggressiv og med stiv såle, samtidig som den er komfortabel på foten. Det er en bortimot uslåelig kombinasjon.

Test av La Sportiva Skwama Woman: en smal og sensitiv klatresko. Den er klatresko som er fleksibel, myk og med en delt såle. La Sportiva Skwama fungerer bra til smøring, hooking og til veldig små tak.

Test av La Sportiva Otaki Woman: en stivere klatresko og gir god støtte til foten. Otaki skal ta over for Katana og er interessant nok også bygd over samme lest som Skwama, men testerne savner noe mer presisjon.

Test av La Sportiva Kataki Woman: en allsidig og smal sko med lisser, og passer deg som trenger en sko som passer til alt fra svaklatring til bratt klatring. Det er en allsidig klatresko. 

Test av La Sportiva Genius: en innovativ og følsom sko fra La Sportiva med gode kanteegenskaper. 

Test av La Sportiva Otaki: en glimrende sko til å kante med. Den krever litt innklatring, men når det er gjort så er dette skoen du trenger.

Test av La Sportiva Katana: Dette er en modell som har eksistert i mange år, og som er redesignet et par ganger. Det er også en klassisk bra allroundsko.

Test av La Sportiva Katana Lace: Katana Lace er en favoritt for mange. Om du trenger å stå på de tynneste listene er dette skoen for deg. Et overlegent redskap i veggen.

Test av La Sportiva Solution: Solution var nær ved å revolusjonere klatreskodesignet da den kom for et drøyt tiår siden. Mange klatrere sverger til denne skoen.

Test av La Sportiva Futura: Futura er en myk sko, men oppleves som solid og bra til krevende klatring. Passformen er ypperlig, og snøresystemet som er tilsvarende Solution fungerer bra.

Test av La Sportiva TC Pro: Ifølge testerne var dette den perfekte tradskoa. Den vant klatreskotesten av tradsko. To av verdens råeste klatreprestasjoner er gjort med disse skoa – Alex Honnold klatret uten tau opp El Capitan og Tommy Caldwells fribesteg verdens hardeste storveggsrute på samme fjell.

test-av-la-sportiva-tc-pro-crop1280
La Sportiva TC Pro vant testen for beste tradsko.

Klatreshortser

Test av La Sportiva Finale Shorts: denne shortsen stakk av med prisen "beste kjøp" under vår test av klatreshortser. Dette er en klatrebukse fra a til å hvor det at den ser helt OK ut føles som en litt tilfeldig bonus.

Test av La Sportiva Chico: en fin klatreshorts, men testerne poengterer at den er tung og lite fleksibel. 

Taubager 

Test av La Sportiva Rope Bag Small: dette er en kompakt og svært lett modell som passer bra for de som vil bruke taubagen først og fremst som trekk for å ha nedi/oppå en større sekk.

Publisert 10. januar 2021 kl 07.00
Sist oppdatert 10. januar 2021 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen