Oppe i lia utenfor gården Strøm i den lille kystkommunen Flatanger i Nord-Trøndelag ligger en gigantisk granitthule ved navn Hanshelleren. Om du ikke har hørt om stedet, så har de fleste av klodens beste klatrere gjort det. Da verdens hardeste rute Change (fransk grad 9b+ eller noe sånt som norsk 10+) ble gått av Adam Ondra der høsten 2012, havnet stedet i de fleste globale klatremediene. Siden da har det meste som kan krype og gå av internasjonal klatreelite vært på besøk. De blir ikke skuffet. Hanshelleren har fantastiske steinformasjoner i bombefast granitt, og er regnet som det klatrefeltet i verden med flest harde ruter samlet på ett sted. Men du trenger ikke klatre fransk niertall for å ha glede av hula. På begge sider av åpningen, der det ikke er fullt så bratt, finnes mer humant graderte ruter på norsk sekser- og syvertall. Og selv midt inne blant de nakkesleng-bratte og utenomjordisk harde rutene finnes et unntak som passer oss med mer jordisk kapasitet: ruta Kakestykket (7+).

BONUS 1: Om du er heldig, klatrer Adam Ondra bare noen meter rett under deg, på ruta Illusjonisten (9a) eller et nytt prosjekt. 

Sommeren 1995 dro Pål Benum Reiten sammen med tre klatrekamerater fra Tindegruppa ved NTNUI for å utforske klatremulighetene i Flatanger. Den gang hadde ingen hørt om plassen, muligens med unntak av nabokommunene. Men som liten hadde Reiten vært på laksefiske i området sammen med besteforeldrene, og husket at det var mye stein der. Mengder. Noe av det måtte da være klatrebart? De fire kameratene kom over flere mindre felt på veien, og gjorde en del førstebestigninger. Først etter hvert havnet de i området ved Strøm, og snublet over Hanshelleren nærmest ved tilfeldighet. Etter å ha besiktiget den enorme huleåpningen, kunne de med bakoversveis fastslå at steinkvaliteten var førsteklasses, men at potensielle ruter med få unntak var altfor bratte og utilgjengelige. Uten utstyr for bolting hadde de ingenting å utrette der, og de ble enige om å returnere til Trondheim.