Parallelt med NM i buldring i våres, arrangerte Trondheim Klatreklubb konkurranse i paraklatring. Dette er andre gangen det blir arrangert paraklatrekonkurranse i Trondheim. Sammenlignet med forrige konkurranse var det nå mer enn dobbelt så mange deltakere, og det var deltakere fra hele landet. 

Blant de 21 deltakerne kunne man se klatrere i ulike aldre og med ulike funksjonsnedsettelser. I paraidrett er det vanlig at utøverne klassifiseres for å redusere påvirkningen av funksjonsnedsettelsen på konkurransen. I Norge i dag brukes ikke slike klassifiseringer, men man konkurrerer i stedet etter måten ruten bestiges. Det er da tre klasser: led, topptau og topptau+. De to første kjenner du nok til, men topptau+ betyr altså at tauet er ekstra stramt, noe som er gjør at også klatrere med funksjonsnedsettelser som krever støtte av tauet kan delta.

Foreløpig er det ikke noen av klatrerne som satser mot Paralympics (så vidt vi vet), men det kan jo tenkes at Norge har et satsingslag noen år frem i tid. Paraklatrerne konkurrerer med de samme målsetningene som de fleste andre klatrere; nemlig klatreglede, mestring og utfordringer. Konkurransen i paraklatring setter fokus på en viktig del av sportsklatringen, og vi håper at sporten fortsetter mot nye høyder.