VM-fjerdeplass med sørgebånd

Ny sterk prestasjon i den absolutte verdenstoppen for Midtbø. 

Av: Arve
Sist oppdatert: 23. juli 2011 kl 23.39
Lesetid: 2 minutter

VM i Arco har naturligvis gått sin gang, og selv om klatrekonkurranser kanskje ikke oppleves som så viktig i disse tunge tider skal vi gi velfortjent oppmerksomhet til de av våre utøvere som har vært i ringen i Italia.

Herrenes finale er akkurat over, og det er igjen på sin plass å gratulere Magnus Midtbø med enda en meget sterk plassering og fjerdeplass i årets VM. Midtbø lå på femteplass etter semifinalen, og avanserte én plassering etter svært solid klatring i finalen, der han kom fem-seks flytt fra topptaket.

Vinnertrioen var det ingenting å gjøre med i Arco. En supersolid Ramón Julian Puigblanque nærmest cruiset til topps, og ble hengende på topptaket etter et dynamisk flytt hvor både Jacob Schubert og Adam Ondra falt av. Men det er imponerende at Midtbø jevnlig er å finne tett oppunder disse tre – etter fjorårets femteplass i EM, forrige ukes tredjeplass i verdenscupen i Chamonix og fjerdeplass i verdensmesterskapet vil han nå være å regne blant favorittene på seniornivå i internasjonale klatrekonkurranser.

Eirik Birkelund Olsen kom på 91. plass blant herrene.

Gårsdagens kvinnefinale ble vunnet av Angela Eiter. Østerrikske Eiter var den eneste som kom forbi et dynamisk flytt ca tre fjerdedeler opp i ruta (som hun løste statisk), hvor samtlige av de andre sju finalistene ramlet av, noe som vel må nærme seg definisjonen på en feilskrudd rute.

Tina Johnsen Hafsaas kom på en 29. plass, og kan notere seg for flere flotte prestasjoner i VM og mye nyttig lærdom til senere mesterskap.

De norske deltakerne har klatret med sørgebånd i dag, og det ble også avholdt ett minutts stillhet før herrenes semifinale på grunn av hendelsene i Oslo og på Utøya.

Komplette resultater her.

Henger høyt. Ramón Julian Puigblanque triumferer etter å ha toppet finaleruta. Det ble VM-gull til spanjolen i Arco.

Dobbeltmedaljør. Forhåndsfavoritt Adam Ondra gjorde et godt mesterskap, med bronse i dagens ledfinale og sølv i buldrekonkurransen.

Sølvgutt. Jacob Schubert fra Østerrike har vært å finne på pallen jevnlig de siste to sesongene. I Arco ble det sølv.

Sterk. Midtbø overbeviste i dagens finale. Her på en av mange intrikate sekvenser på en finalerute som skilte godt mellom de åtte klatrerne.

Publisert 23. juli 2011 kl 23.39
Sist oppdatert 23. juli 2011 kl 23.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen