Midtbø med femteplass i EM

Eiter og Puigblanque europamestre i klatring, Midtbø med sterk femteplass.

Sist oppdatert 17. september 2010 kl 22.36

Det ble spenning til siste slutt i taukonkurransen i europamesterskapet i klatring i østerrikske Imst på fredag. To av forhåndsfavorittene, Angela Eiter fra Østerrike og Ramón Julian Puigblanque fra Spania, kunne etter en lang dag med klatring i semifinale og finale entre øverste trinn på seierspallen.

Magnus Midtbø har også god grunn til å være fornøyd: med femteplass i finalen kan den tidligere juniorverdensmesteren notere seg for den beste norske prestasjonen i et seniormesterskap noensinne. Midtbø lå på delt sjuendeplass etter semifinalen, der han klatret meget solid opp til et teknisk flytt like under toppsekvensen. I finalen måtte han gi tapt et par sekvenser under det bratte toppartiet og et stykke bak nummer fire, David Lama fra Østerrike. Unge Jakob Schubert, også østerriker, hadde så avgjort dagen foran et entusiastisk hjemmepublikum. Han klatret seg opp fra delt sjuendeplass i semifinalen til bronsemedalje, bak Puigblanque og tsjekkiske Adam Ondra.

Damenes finale ble forholdsvis klart vunnet av Angela Eiter, som var ett flytt fra å toppe den lange og pumpende ruta. Johanna Ernst, også fra Østerrike, og franske Alizée Dufraisse fulgte på de neste plassene. Det er interessant å merke seg at Østerrike tok halvparten av medaljene, og hadde fem deltakere totalt av de 16 klatrerne i finalene. De har også flere sterke kort i lørdagens buldrefinaler, så her kan det ligge an til en solid nasjonsdominans for alpelandet.

OPPDATERT. Det ble gull til Østerrike også i damenes buldrekonkurranse: Anna Stöhr foran tyske Juliane Wurm og Olga Shalagina fra Ukraina. Herrenes buldrefinale ble vunnet av Cédric Lachat fra Sveits, foran Adam Ondra og hjemmefavoritten Kilian Fishhuber. Altså ble det to gull, en sølv og to bronse for østerrikerne på hjemmebane. Sterkt også av Ondra å hente hjem sølv fra både taukonkurransen og buldringen. Magnus Midtbø endte på en 13. plass i buldrekonkurransen.

Se IFSCs nettside for øvrige resultater.

Magnus_Imst_2010
Magnus_Imst_2010

Magnus i aksjon i finalen.

Jakob S
Jakob S

Jakob Schubert hadde dagen, og klatrer her gjennom overhenget i toppen og til en tredjeplass, og bronsemedalje på hjemmebane.

Ondra_EM_2010
Ondra_EM_2010

Adam Ondra på et luftig flytt i semifinalen, som han toppet som eneste klatrer.

Angela Eiter
Angela Eiter

Hjemmefavoritten Angela Eiter med kontroll, på vei mot gull.

Ramon
Ramon

Ramón Julian Puigblanque går for en dynamisk avslutning, og er ett flytt fra å toppe finaleruta for herrer. Det holdt til gull for den spanske veteranen.

Seierstrio damer
Seierstrio damer

Seierspallen for damer, fra venstre Johanna Ernst, Angela Eiter og Alizée Dufraisse.

Seierstrio herrer
Seierstrio herrer

Seierspall for herrer, fra venstre Adam Ondra, Ramón Julian Puigblanque og Jakob Schubert. Alle bilder fra live videostream fra www.247.tv.

Publisert 17. september 2010 kl 22.36
Sist oppdatert 17. september 2010 kl 22.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen