Edel Lemvik, Sunniva Øvre-Eide og Tina Hafsaas (som har sendt rapport fra verdenscupen, red.anm.) stilte til start i sesongens andre verdenscup. Fredagens kvalifisering bød på harde og tekniske ruter, hvor undertegnede slet med å finne flyt og føle seg bra.

Rutene var følsomme og posisjonene små, noe som gjorde det vanskelig å få flyt og fighte.

Lagleder Kristoffer Klev meldte om god klatring blant de unge norske klatrerne, og var spesielt imponert over Sunniva som falt på et hopp, som også felte meg og 19 andre klatrere.

Med en sekvens som dette ble den andre kvalifiseringsruten avgjørende. Denne ruten var svært krimpete og overraskende ukomfortabel. Fra bakken så det ut som en rute man kunne få bra tempo på, men grepene var mindre enn de så ut som, fottakene dårligere, posisjonene trangere og flyttene ukomfortable. Jeg falt litt plutselig på et hardt flytt, Sunniva poppet med foten og Edel overså et grep. Ikke den beste ruten for det norske laget.  

Jeg endte på 28. plass, to plasser utenfor semifinale, Sunniva ble nummer 37 og Edel ble 47.

På grunn av den lange nedstengningen i Oslo og mangel på spesifikk konkurransetrening har det vært vanskelig å forberede seg for verdenscupen.

Jeg forstod relativt tidlig i våres at jeg måtte flytte fokus til VM i september, men nå er det utrolig kjipt å ikke ha nivået jeg vet jeg burde ha. Heldigvis er god pump et resultat av godt arbeid, og det får vi lagt her i sentral-Europa.

For de to unge jentene er det stas og lærerikt å være med på konkurransene, og trene på forskjellige klatresentre på veien før vi avslutter turen med klatring i Ceüse.

– Det er utrolig gøy å få muligheten til å være med, men jeg ødelegger litt for meg selv med nerver og tanker. Jeg tror jeg får det enda morsommere når jeg får det på plass, sier Edel.

Videre går turen til Chamonix for neste verdenscup 12.-13. juli hvor Norge også blir representert i herreklassen med Leo Bøe.

Amerikanske Sean Bailey vant herreklassen og ble med det en av få utøvere som har tatt gull i verdenscupen i både led og buldring i samme sesong. Janja Garnbret vant dameklassen med topp av alle fire konkurranserutene. Allerede denne helgen var det flere olympiske klatrere som manglet i startfeltet, noe som åpnet opp for nye navn på både pallen og i finalen.

Det er forventet at enda færre av de 20 olympiske damene og herrene ikke stiller i kommende verdenscup i Chamonix om en uke.

edel lemvik villiers konkurranse verdenscup
Verdenscup: Edel Lemvik konkurrerer i verdenscupen i Villiers. Foto: Foto: Tina Hafsaas