Over 80 påmeldte på helgas norgescup i klatring i Molde

Høstens andre norgescup i ledklatring blir avholdt i helga, og arenaen er Molde og Moldeveggen. Juniorene preger igjen deltagerlista, og koronatiltakene er omfattende for å få realisert norgescupen.

Sist oppdatert: 30. oktober 2020 kl 17.08
Norgescupen i led i Molde blir avholdt 31.oktober og 1.november i Moldeveggen. Foto: Moldeveggen
Norgescupen i led i Molde blir avholdt 31.oktober og 1.november i Moldeveggen. Foto: Moldeveggen
Lesetid: 4 minutter

Til tross for nye innstramminger nasjonalt, vil norgescupen i Molde gå som normalt. 

Det blir en annerledes konkurransehøst i år med ingen publikum, munnbind og strenge hygienetiltak.

Årets første norgescup i led ble avholdt i Haugesund 17-18.oktober med hele 94 deltakere. Norges klatreforbund meldte om det er en del ekstra arbeid, men at de er glade for at de får gjennomført konkurranser høsten 2020. 

Arrangørklubben på norgescupen i Molde er Romsdal Tindegruppe, hoveddommer er Arve Stavø og rutesetterne har vært Martin Mobråten og Henning Wang. 

Martin og Henning
Martin Mobråten og Henning Wang er rutesetterne på norgescupen i Molde. Foto: Siss Klev

Moldeveggen Træffhuset har mest sannsynlig sin siste konkurranse i helga. Det skal åpnes et nytt sender i Grandfjæra i 2022 på 2000 kvadratmeter. 

Omfattende koronatiltak 

På Norges Klatreforbund sine nettsider står det omfattende informasjon om koronatiltakene. Det er ikke tillatt med publikum grunnet i at det er en maks begrensning på 200 deltakere på arrangement. Ellers må man sørge for å holde 1 meters avstand, bruke munnbind under visning før kvalik og finale, og alle lagledere må benytte maske innendørs. 

Norges klatreforbund skriver videre på sine nettsider at man må bruke håndsprit før hver forflytning og før klatring. 

Hver klatreklubb vil fungere som en egen kohort. Det er også begrenset oppvarmingsområder, så det anbefales å ta med alternativt oppvarmingsutstyr. Alle deltakere må også ha med eget tau. 

123013544_347283283227391_5721699401508409124_n
Moldeveggen er klar for norgescup. Foto: Martin Mobråten

Mange juniorer på deltagerlista  

Juniorene dominerer deltagerlista denne gangen også, og mange av de samme navnene er med på norgescupen i Molde som var med på norgescupen i Haugesund. 

Pallen på yngre jenter junior i Haugesund er representert også i Molde. Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer klatreklubb, Camilla Sørbotten Marcussen fra Haugaland klatrelag og Hanne Sofie Sletten Bjørn-Lian fra Oslo klatreklubb tok henholdsvis 1, 2 og 3. plass i Haugesund, og det gjenstår å se om de kan forsvare sine pallplasser. Totalt er det 17 påmeldte i denne klassen. 

Samme er det med pallen i yngre gutter junior. Kolsåsklatrerne Trym Skuggen Landmark, Sverre Blixt og Alfred Kirkebø tok 1, 2 og 3.plass i Haugesund. De får nok litt utfordring fra Per Ravlo-Caspersen (sønn til Robert Caspersen, og som nylig har returnert fra Frankrike). Totalt er det 19 påmeldte i denne klassen.  

I eldre junior jenter er også pallen fra Haugesund representert. Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag, Pernille Tvedt fra Trondheim klatreklubb og Amanda Buer fra Oslo klatreklubb tok henholdsvis 1, 2 og 3.plass. Edel Lemvik er også på deltagerlista (hun var ikke med i Haugesund), og det er ikke helt utenkelig at hun kan komme på pallen i denne klassen. Totalt er det 18 påmeldte i denne klassen. 

I eldre junior gutter er også pallen fra Haugesund representert. vant Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatrelag, Arne Farestveit fra Sogndal IL og Lars Matre fra Bratte Rogalands tok henholdsvis 1,2 og 3. plass. Tobias Reidel fra Oslo klatreklubb og Teodor Kirkebø fra Kolsås klatreklubb er også påmeldt, og de er også sterke kandidater til å komme på pallen.  

I senior damer er det ikke flere enn seks påmeldte. Sunniva Haave som vant i Haugesund er med, men søsteren Tuva (som tok tredjeplassen) er ikke påmeldt denne helga. Andreplassen fra Haugesund, Oda Emilie Aagard Lauridsen fra Lillehammer klatreklubb er også en av deltakere. Marie Tamber tok fjerdeplassen i Haugesund, så det kan tenkes at hun kommer seg på pallen denne gangen. 

I senior herrer er det kun sju påmeldte. 1.plassen i Haugesund, Leo Ketil Bøe er med, og det kan hende at fjorårets NM-vinner forsvarer 1.plassen fra norgescupen i Haugesund. Ingen andre fra pallen i Haugesund er med på norgescupen i Molde, så her kan alt skje. 

Se alle som er påmeldt på norgescupen i helga. 

Se livestreamen fra norgescupen i Molde 

Publisert 30. oktober 2020 kl 17.08
Sist oppdatert 30. oktober 2020 kl 17.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen