Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

Sunniva Øvre-Eide til finale i årets første internasjonale taukonkurranse i Sveits. Dette er hennes første finale i led, men slettes ikke uventet etter å ha vært nære ved flere anledninger i fjor da hun var yngst i klassen. Nå er hun eldst, og hun kvalifiserte seg til finale med en delt 4. plass sammen med tre andre. I finalen endte hun på med score 28+ og 6. plass, et resultat Norge ikke har hatt på jentesiden i denne klassen siden Hannah Midtbø sin tid.

Annonse
sunniva
sunniva

Sunniva Øvre-Eide på europacup i Sveits 2018. Foto: Tina Hafsaas

Sunniva selv forteller at hun er fornøyd med helgens klatring og at det var kjempegøy å klatre finale, men at hun ikke fikk ut potensialet sitt.

- I finalen brukte jeg unødvendig med krefter da jeg mistet bena et par ganger og rotet litt med beta, og det gjorde at jeg ble ganske pumpa.

Videre forteller hun at hun ikke hadde sett for seg å klatre finale i helgen etter et par dager med sykdom i kroppen, og dessuten slitt med en fingerskade siden jul. Fingerskaden omtaler hun som en ikke veldig alvorlig en, men at det har preget treningen i form av at hun må være mer forsiktig og ikke har kunnet klatre så hardt. Hun stod over de første internasjonale buldrekonkurransene tidligere i år, og har brukt mye tid på å klatre ute, noe som uten tvil har bidratt til utviklingen for den unge jenta fra Porsgrunn.

På spørsmålet mitt om hvordan hun skal få ut potensialet sitt på neste konkurranse svarer hun at hun skal være fokusert, lese rutene bra og ha det gøy.

Fikk du med deg: Lagvenninne Edel Lemvik klatret finale i europacupen i buldring.

Norge stilte med utøvere i alle klasser bortsett fra den yngste gutteklassen, og med syv uøtvere i troppen ble det både bra og mindre bra prestasjoner.

64737887_195298291409481_8052312537464569856_n
64737887_195298291409481_8052312537464569856_n

Det norske laget med Ingrid Kindlihagen tv, Sunniva Øvre-Eide, Mia Wollebæk, Edel Lemvik, Emma Wollebæk, Nicki Horak, Ørjan Vaage og Hauk Lem. Foto: Norges Klatreforbund

Emma Wollebæk i klassen youth A markerte seg som en av de beste i troppen. Med 10. plass på den ene kvalifiseringsruten og 21. plass fra den andre ble det 16. plass sammenlagt for Trondheimsjenta. Dette er hennes beste resultat fra Europacupen, og Emma er i år yngst i den mellomste klassen.

Resten av troppen havnet et godt stykke ned på resultatlistene. Vi har nok utøvere vi kan forvente mer av, men dette var sesongens første taukonkurranse og de fleste av oss trenger noen ruter å klatre oss inn på. Neste konkurranse for juniorene våre er allerede neste helg i Frankrike, og i tiden i mellom skal de ha samling i Sveits og blant annet klatre på konkurranserutene fra helgen.

Jenter youth B (46 totalt)
6. plass Sunniva Øvre-Eide
30. plass Edel Lemvik 

Gutter youth A (42 totalt)
30. plass Ørjan Vaage

Jenter youth A (37 totalt)
16. plass Emma Wollebæk
33. plass Ingrid Kindlihagen

Gutter Junior (27 totalt)
27. plass Hauk Lem

Jenter Junior (23 totalt)
20. plass Mia Wollebæk