Edel Lemvik til finale

Siste europacup i buldring med norsk finalist.

Sist oppdatert: 27. mai 2019 kl 17.14
Det norske laget på plass i Sofia. Foto: Norges Klatreforbund
Det norske laget på plass i Sofia. Foto: Norges Klatreforbund
Lesetid: 3 minutter

Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring

Årets siste europacup i buldring ble i helgen arrangert i Sofia, Bulgraia. Fra Norge var det ti utøvere på plass og vi fikk vår første finalist for året. Edel Lemvik i den yngste klassen stod for helgens prestasjon.

Med fire topp og syv soner kvalifiserte hun seg blant de ti beste og klatret finale neste dag. Også Sunniva Øvre-Eide hadde samme score fra kvalifiseringen med fire topp og syv soner, men med et forsøk mer endte hun på 12. plass og utenfor finale. Dette var hennes første internasjonale konkurranse for i år da hun valgte å stå over de to første grunnet skade.

Det var harde buldre som ble servert i finalen og Edel måtte nøye seg med en sone. Vinneren i klassen toppet to buldre som den eneste mer mer enn en topp, og mye tyder på at det var en litt vel hard runde for de unge jentene. Edel endte på 10. plass.

De to jentene i den mellomste klassen, Ingrid Kindlihagen og Emma Wollebæk, gikk henholdsvis 3 og 2 buldre og fikk 21. plass og 31. plass. Ikke helt på nivå med hva de har prestert tidligere, men en brukbar konkurranse for dem begge i følge coach Nicki Horak.

Han benytter anledningen til å skryte av lillesøster Haave. Tuva, søsteren til Sunniva som er på seniorlandslaget, presterte veldig bra i helgen. Med tre topp og fem soner fikk hun en 20. plass i den eldste klassen, men noe resultatlistene ikke viser er at hun falt av topptaket på to andre buldre. Med topp av disse hadde hun fått et veldig godt restultat.

Siste norske jente, Regine Storå, fikk også score tre topp og fem soner og deler 20. plassen med Tuva.

61341867_2440799559318038_72169336202067968_o
61341867_2440799559318038_72169336202067968_o

Det norske laget med Albert Suthurst tv, Tobias Reidel, Tuva Haave, Nicki Horak, Regine Storå, Sunniva Øvre-Eide, Kristoffer Danielsen, nede til venstre Emma Wollebæk, Edel Lemvik og Ingrid Kindlihagen. Foto: Norges Klatreforbund

Blant guttene hadde vi kun en stillende til start i den yngste klassen. Kristoffer Danielsen toppet tre buldre og fikk en sone ekstra. Dette ga han er 32. plass i denne klassen.

I den mellomste klassen var det også kun en norsk gutt, og det var Tobias Reidel. Fire topp og fire soner ble hans score, og det holdt til 31. plass.

I den eldste klassen hadde vi Albert Suthurst og Leo Chiba stillende til start. Albert stod for helgens beste mannlige prestasjon med sine fire topp og syv soner som ga han en 18. plass. Helgens konkurranse ble også den beste for sesongen, og Nicki forteller at Albert har god grun til å være fornøyd med helgen. Albert har klatret finale tidligere sesonger, men han har nå tatt steget opp i den eldste klassen hvor nivået er betraktelig høyere. Leo Chiba toppet en bulder og fikk fem soner. Det ble 31. plass på han.

Svenske Samuel Wingårdh tok sin første pallplass i helgen med sin bronse.

Helgen avsluttet den europeiske ungdomscupen i buldring, og om en måned braker det løs med tausesongen. Kort tid etter begynner også min sesong med første verdenscup første helgen i juli.

Norske resultater:

Female youth B
Edel Lemvik 10. plass 
Sunniva Øvre-Eide 12. plass

Female youth A
Ingrid Kindlihagen 21. plass 
Emma Wollebæk 31. plass 

Female junior
Tuva Haave 20. plass 
Regine Storå 20. plass 

Male youth B
Kristoffer Danielsen 32. plass 

Male youth A
Tobias Reidel 31. plass 

Male junior
Albert Suthurst 18. plass 
Leo Chiba 31. plass 

Fullstendige resultatlister finnes på IFSC. 

Publisert 27. mai 2019 kl 17.14
Sist oppdatert 27. mai 2019 kl 17.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen