Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

Årets andre, og også siste norgescup i buldring ble arrangert fredag og lørdag på det realtivt nye klatreanlegget Buldrehallen i Ålesund. Det var deres første nasjonale konkurranse og den jobben utførte de med glans.

Annonse

Et rutesetterteam ledet av Patrick Pedersen stod for arrangementets buldre og skryt har de fått ved mange anledninger. Med på teamet var Joakim Louis Sæther, Jon Pål Hamre og Therese Johansen, og så vidt jeg vet er det Thereses første Norgescup som rutesetter. Hun er kjent for å være sterk som et beist med flere harde bestigninger utendørs og har vært en av våre beste buldrere på den internasjonale konkurranscenen.

Som alltid var det tre aldersklasser; yngre junior, eldre junior og senior. Fler av bulderne var felles for noen av klassene da nivåforskjellen ikke alltid er så stor, og utøverne fikk matchet seg med utøvere som var eldre og yngre. Dette er spesielt morsomt for de yngste som snart skal opp i en eldre klasse.

oVZyGhvZ

Edel Lemvik i aksjon. Foto: Mattis Husby

Edel Lemvik fra Bratte Rogalands Venner tok sin andre strake seier i årets Norgescup og vant klassen yngre junior jenter med å toppe tre buldre. Sunniva Øvre-Eide fra Grenland Klatreklubb fulgte opp med to topp og en 2. plass, og Pernille Tvedt fra Trondheim Klatreklubb med en topp og en 3. plass.

Alle guttene på pallen i den yngste klassen toppet tre av fire finalebuldre. Andreas Kaada fra Bratte Rogalands Venner på flest forsøk fikk bronsen, mens Kolsåsguttene Teodor og Per presterte helt likt med tre topp, fire soner, fire forsøk topp og fem forsøk soner. Kompisene ble skilt på resultatet fra kvalifiseringen som Teodor ledet og gjorde at han vant konkurransen og Per ble nummer to. Lillebror til Teodor, Alfred Kirkebø, gjorde også sitt inntog i Norgescupen med sin første finale og endte som nummer 5. Kolsås Klatreklubb ble sterkt representert i denne klassen med fire av seks finalister. Også 4. plassen i denne klassen klatret med Kolsås på brystet og det var Trym Landmark. Som Kolsåsutøver og en del av Kolsås sitt trenerteam syns jeg det er utrolig kult at det er kommet en så ung og ivrig generasjon i klubben.  

vqbrZvXA

Pallen i klasse yngre junior gutter med Andreas Kaada tv., Teodor Kirkebø og Per Ravlo Caspersen. Foto: Mattis Husby

Den eldste juniorklassen hadde lik pall som Norgescupen for to uker siden, men med litt justeringer. Helgens vinner var Albert Suthurst fra Kolsås Klatreklubb som eneste utøver med to topp. 2. plassen gikk til Leo Chiba fra Tromsø Klatreklubb, vinner av forrige Norgescup, med en topp og fire soner og bronsen til Tobias Reidel fra Oslo Klatreklubb med en topp og tre soner.

2DylcN_E

Albert Suthurst på et av finalebulderne. Foto: Mattis Husby

Jenteklassen ble vunnet at Oda Emilie Lauridsen fra Lillehammer Klatreklubb med tre topp og fire soner med et forsøk mindre enn 2. plassen Emma Wollebækk fra Trondheim Klatreklubb. Ingrid Kindlihagen fra Haugaland Klatrelag fikk en topp mindre og endte på 3. plass.

Seniorklassene manglet flere av landets beste utøvere, men det er normalt for Norgescuper. Vår eneste kvinnlige landslagsutøver som satser buldring deltok og stakk ikke overraskende av med seieren. Hun toppet alle bulderne i hele konkurransen og rapporterte om et godt arrangert arrangement med mye bra klatring. Hun heter Sunniva Haave, representerer Oslo Klatreklubb og kommer i år til å være den eneste norske damen vi ser på verdenscupen i buldring. Nummer to i dameklassen ble Tuva Stavø fra Trondheim Klatreklubb med to topp og bronsen gikk til Lisa-Marie Kvandahl fra Kolsås Klatreklubb med en topp.

IqrD3Ovo

Vinner av dameklassen Sunniva Haave med topp. Foto: Mattis Husby

Herreklassen ble vunnet av Tarjei Hamre fra Trondheim Klatreklubb med to topp, fulgt av Baste Andesilic fra Fredrikstad Klatreklubb med en topp og Helge Ruth fra Klatreklubben Ålesund, også med en topp. Herrene med en topp ble skilt på soner, hvor Andesilic hadde en sone mer. De tre herrene på pallen fikk klassens eneste topper, og Andesilic var eneste herre med fire soner.

Fu_lAKLN

Tarjei Hamre, vinner av herreklassen. Foto: Mattis Husby

En rask rapport fra rutesetter Pedersen informerer om en svært vellykket konkurranse. Det var kjøpt inn nye tak for anledningen og rutesetterne hadde mye å leke med. Buldrehallens vegger la opp til en mer teknisk stil som utfordret deltagerne på litt mer «new school» enn hva de kanskje er vandt til. Det ble brukt mye store grep og volumer, og som bildene viser bidrar dette til estetiske og appellerende buldre. Det virker som helgens konkurranse var en suksess og jeg håper jeg selv kan ta turen neste gang Klatreklubben Ålesund arrangerer i Buldrehallen.

Neste konkurranse er sikkert den som blir årets største, nemlig NM i buldring i Trondheim. Det er få som arrangerer buldrekonkurranser som Trondheim Klatreklubb og det lukter allerede at arrangementet blir stort. Det er alltid min favoritt. Landets beste utøvere blir å se på startlistene og rutesetterduoen Kenneth Elvegård og Martin Mobråten står oppført som rutesettere.  

Tusen takk til Mattis Husby for flotte bilder.

Les også: Så trange må skoene være