Leo Ketil Bøe (15) har deltatt siden 2014 i flere tau- og buldrekonkurranser i Belgia. I år har han vært på to av de tre cupene. Den første var i Klimax (Puurs) som har klatrevegg av verdensklasse, den andre var i Escalpade (Arlon).
Siste helg deltok Bøe på Belgisk mesterskap i Puurs i Youth A. I denne store klassen møtte han sterke internasjonale klatrere som Nicolas Collin (11. plass i WC Noumea), Arnaud Ansion (11. plass i EM i buldring i Arco), Merlin Matheys (8. plass EYC Imst) og Sven Lempereur (15. plass EM Edinburgh). Med andre ord tøff konkurranse!

Les også: Slik kommer du opp en grad.

Første ruten ble kun toppet av Nicolas Collin og Loïc Timmermans. Andre ruten ble kun toppet av Stephane Hanssens og Lowie Lamberechts. Samme rutene klatres av Youth A, junior og senior pga belgisk uttaksreglene til verden cup 2015.

Bøe klatret bra i kvalik og ble dermed nr 6 i Youth A. Finaleplassen var sikret.

Finalen gikk strålende, han klatret bestemt og kom like langt som Arnaud Ansion. De ble skilt på kvalikresultatene og Leo Bøe havnet for første gang på pallen i Belgia.

  1. Nicolas Collin
  2. Merlin Matheys
  3. Leo Bøe

Belgisk sesong på led er nå avsluttet. NC i Lillehammer kommer i april og vil være siste norske konkurranse før den internasjonale sesongen. 

Les også: Her kan du gå på klatreskole.