Norges klatreforbund har prøvd før, men ikke lykkes: å få det internasjonale konkurransesirkuset til Norge. For halvannet år siden søkte man om å få arrangere verdenscup i Sogndal, men nådde ikke opp den gang.

NKF ga imidlertid ikke opp, og har jobbet for å få en konkurranse av stort format på en av våre beste klatrevegger. Arbeidet gir nå resultater. I går kunne Klatreforbundet melde på sine nettsider at Sørmarka Arena i Stavanger blir vertskap for Den europeiske ungdomscupen (EYC) neste år.

Vi sakser fra nyheten på NKFs side:

Sørmarka Arena vil være stedet å være 7.-8. september 2013.

Norges klatreforbund vedtok på klatretinget i 2012 at styret skulle fortsette jobben med å få arrangere en internasjonal konkurranse. Konkurransekomitéen (KONK) i NKF ønsket en EYC siden Norge har mange seriøse juniorer, og ser på dette som en bra motivasjonsfaktor for ungdommene. Representanter fra NKF var tidligere i høst i Manchester for å diskutere muligheten for en EYC i 2013. Det internasjonale forbundet, IFSC, ga positive signaler og KONK begynte dermed arbeidet med å finne en mulig arrangør. Bratte Rogalands Venner (BRV) ble kontaktet og klarte i løpet av meget kort tid å bestemme seg for å være med på en søknad.

Bratte Rogaland Venner vil altså stå som arrangør sammen med NKF for den første internasjonale konkurransen av format, arrangert på norsk jord. Vi gleder oss stort!