Tausolo av El Capitan

På åttendeplass blant de mest sette klatrefilmene finner vi Pete Whittakers tausoloering av El Capitan – der han gikk alt i fri! Selv om filmen nå kommer i skyggen av Free Solo, der Alex Honnold frisoloerer den samme ruta – Freerider (8+) – er den vel verdt å se.

Sist oppdatert: 30. januar 2019 kl 09.54
Pete Whittaker tausoloerer Freerider på El Capitan på under 24 timer.
Pete Whittaker tausoloerer Freerider på El Capitan på under 24 timer.
Lesetid: 1 minutter

I en artikkelserie på norsk-klatring.no presenterer vi de 10 mest sette klatrefilmene på youtube.com. På 8. plass har vi

Pete Whittaker tausoloerer El Capitan på under 24 timer

I november 2016 ble Pete Whittaker den første personen som har tausoloert El Capitan på under 24 timer, med tiden 20 timer og 6 minutter. Han gikk ruta Freerider (8+), den samme ruta som Alex Honnold frisoloerte.

Les også: Den 10. mest sette filmen på Youtube

Les også: Den 9. mest sette filmen på Youtube

Tausoloering foregår på den måten at man klatrer hver taulengde, lager nytt anker, firer ned og renser taulengde, for så å starte på neste. I denne filmen ser vi intervju med Whittaker og hans klatrepartner og venn gjennom mange år, Tom Randall, samt storveggsnestoren Andy Kirkpatrick. De forklarer hvilken innsats som kreves for å klatre El Capitan alene – og enda vanskeligere; i fri, uten partner i veggen.

Problemet er at hvis Pete greide det, ville ingen ha trodd det, ingen ville forstå hvor vanskelig det var ... og å gjøre det på en dag, er helt villt.

-Andy Kirkpatrick

Publisert 30. januar 2019 kl 09.54
Sist oppdatert 30. januar 2019 kl 09.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen