Rauma kaller seg offisielt for «verdens beste kommune for naturglade mennesker». Og kommunen med omegn har sant nok en overflod av opplevelser å tilby gjestende naturentusiaster, enten det er snakk om klatring, ski, basehopp, fiske eller elvekajakk.

Men relevante overnattingstilbud er en ting ikke raumaværingene har vært fullt så gode på. Etter at Aak la ned klatrecampen og oppgraderte hotellstandarden fra fjellsportsenter med flatsenger på loftet til business class for noen år siden, har fjellfolket blitt henvist til mer eller mindre overprisede og ikke alltid like trivelige campingplasser for oppholdet. 

Nå kan dette endre seg til det adskillig bedre. Fjellentusiastene Bjørn Kruse og Ida Siem har kjøpt et idyllisk hus midt i smørøyet i Isfjorden, med utsikt rett opp mot Store Vengetind, Romsdalshorn, Trolltindene og flere andre av Romsdalens kjendisfjell. Her er de nå i ferd med å legge siste hånd på oppussingen av det som trolig blir et sentrum for turer og sosialt liv i området.

I et oppslag i Åndalsnes Avis denne uka sier Siem at «vi vil drive det som ein overnattingsstad for fjellfolk. Det er sengeplassar til 7-8 personar, og kjøkken, bad og tørkerom. Også har huset ei heilt unik plassering. Det er kanskje det beste. Ein gå på tur i fleire dagar utan å måtte setje seg i bilen ein einaste gong. Det betyr mellom anna at vi kan hente folk direkte på togstasjonen, og ikkje trenge å tenkje meir på transport før dei skal reise heim igjen».

Les oppslaget i Åndalsnes Avis her.