/ Kjerag

Førstebestigning på Kjerag

Polakker med ny rute i Lysefjorden

Sist oppdatert: 27. august 2015 kl 12.26
Lesetid: 2 minutter

21. -22. august gikk Marcin Tomaszewski, Dariusz Łysy Sokołowski og Andrzej Drygiel en ny rute på Kjerag. Ruta går opp i venstrekanten av selve massivet.

– Veivalget er resultatet av en spontan tur av tre av klatrere fra Szczecin til Norge, skriver Tomaszewski til norsk-klatring.no.

Les også: Ny frirute på Blåmann

Til tross for moderat vanskelighetsgrad kreves angivelig gode klatreferdigheter på grunn av utsatt beliggenhet nært en foss.

– Det var virkelig et eventyr – vått og tidvis mye vegetert. Ikke vanskelig men det kreves skikkelig fjellskills! Denne delen av veggen er sjelden besøkt, sannsynligvis på grunn av dens «eventyrlige» karakter. Til tross for det var det fint og klatringen gav masse positive følelser.

Ruta, som fikk navnet Wild Stories, er den første polske linje i Kjerag-regionen. Klatringen opp de 800 meterne tok 22 timer og graden ble UIAA VII+/A2.

Les også: Polakker med en av tidenes mest imponerende Trollvegg-bestigninger.

– Vi håper ikke det blir den siste. Kjeragveggene er veldig vakre, og jeg har tenkt på en rute til høyre for Kayser Söze. Det tar nok mer tid, og fjellet er muligens skjørere, avslutter Tomaszewski.

Marcin Tomaszewski er ikke ukjent med tøffe vegger. I vinter førstebesteg han en ny rute i Trollveggen, sammen med Marek Raganowicz. Dette er en av de mest imponerende bestigningene av Europas høyeste loddrette stup, som Trollveggen er. 

ny rute kjerag
ny rute kjerag

Les også: Slik får du bedre psyke i klatreveggen

Publisert 27. august 2015 kl 12.26
Sist oppdatert 27. august 2015 kl 12.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen