/ Kjerag

Ulykke på Kjerag

To av våre beste klatrere omkom i ulykken på Kjerag: Stein-Ivar Gravdal (37) og Bjørn-Eivind Årtun (45)

Sist oppdatert: 16. februar 2012 kl 13.03
Stein-Ivar og Bjørn-Eivind.
Stein-Ivar og Bjørn-Eivind.
Lesetid: 2 minutter

Det er med stor sorg vi må meddele at Bjørn-Eivind Årtun (45) fra Oslo og Stein-Ivar Gravdal (37) fra Stavanger er omkommet under klatring på Kjerag i Rogaland.

B-E
B-E

Omkom på Kjerag: Stein-Ivar Gravdal (37).

b-e_2
b-e_2

Omkom på Kjerag: Bjørn-Eivind Årtun (45).

Omstendighetene omkring ulykken er enda uklare, men de skulle angivelig førstebestige en islinje i venstre kant av fjellet, da noe har skjedd. De ble funnet hengende i tauet ikke langt over punktet der klatringen starter. Det var tirsdag at de begav seg inn for å klatre linjen. Da ingen hadde hørt fra de to på torsdag, ble leting igangsatt.

De to ble observert fredag, og det var da ikke tegn til liv. Rogaland Alpine Redningsgruppe var lørdag oppe ved ulykkesstedet og de to ble fraktet ned fra veggen. Dårlig sikt gjorde imidlertid at helikopteret ikke hadde mulighet til å ta ombord de to. De ble søndag fraktet til Sola flyplass.

Begge to var svært dyktige klatrere. Bjørn-Eivind Årtun har en rekke respektable bestigninger bak seg i Patagonia, der han senest i vinter førstebesteg Venas Azules sammen med Ole Ivar Lied. Bestigningen skapte internasjonal oppmerksomhet. I 2010 besteg han og amerikanske Colin Haley linja Dracula på Mt Foraker i Alaska, også en bestigning som ble lagt merke til av internasjonale medier.
Stein-Ivar Gravdal (37) har vært svært aktiv på Kjerag, og har flere føstebestigninger der. Han har vært en av de mest aktive klatrerne i Rogalandsmiljøet i en årrekke, og var med på repitisjonen av den legendariske Norskeruta på Trango (Pakistan), i 2008.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om hva som etter all sannsynlighet har skjedd, når dette er på det rene.

Våre tanker og dypeste kondolanser går til deres nærmeste.

Publisert 10. februar 2012 kl 22.07
Sist oppdatert 16. februar 2012 kl 13.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen