– Etter flere turer i Innerdalen og merkelig lite folk som klatrer i et så mektig område begynte jeg å tenke at det var på tide med en litt mer moderne fører. Tanken er å oppgradere føreren med nye, tydelige oversiktsbilder i farger, legge til noe kule historier, få inn bedre kart, og ikke minst ha oppdaterte rutebeskrivelser slik at folk slipper å gjette hva «morsom klatring i fast fjell» egentlig betyr i Innerdalen, sier forfatter og primus motor Nelson Neirinck.

FAST OG FINT: Fjellklatringen i Innerdalen er top notch og utsikten i verdensklasse. Her fra Innerdalstårnet med Skarfjell i bakgrunnen. Foto: Tore Meirik
FAST OG FINT: Fjellklatringen i Innerdalen er top notch og utsikten i verdensklasse. Her fra Innerdalstårnet med Skarfjell i bakgrunnen. Foto: Tore Meirik

Belgieren har bodd i Oppdal og Ålesund de siste årene (Innerdalen nokså nær de to stedene), og klatret masse i dalen på Nordmøre. Innerdalen har vært et sentralt sted for norsk klatring siden 50-tallet, på grunn av både mange fine klatrefjell og stor kursvirksomhet.

Den nyeste klatreføreren for Innerdalen ble utgitt av Norsk Tindeklub (NTK) i 2001, og kom uendret i nytt opplag i 2020.

– Det blir nok ikke en ny fører fra scratch, men det blir en klatrefører jeg håper kan gi litt bedre inntrykk av og blåse litt mer interesse for klatringen i Innerdalen. Men det er viktig å ha med masse kule klatrebilder sånn at folk kan smake litt på eksponering før de begynner å klatre. Derfor håper jeg noen kan sende inn flotte bilder!

– Når satser du på å være i mål?

– Jeg har satt fristen til neste vår... Så får vi bare se om jeg rekker det!

Bilder kan sende på e-post til innerdalenforer@gmail.com, og forfatter Neirinck håper bidragsyterne merker bildene med fjell- og rutenavn.