Sist sommer dro Yuji Hirayama, James Pearson og Cedar Wrigh til Færøyene for å gjøre et forsøk på å førstebestige Cape Enniberg, en henimot 800 meter høy sjøklippe, angivelig verdens høyeste. Men de skulle møte helt andre problemer enn klatretekniske. 

Det første var adgang. Da nyheten om planene ble kjent for den lokale grunneigeren, satt han foten ned. Her skulle det ikke klatres, ferdig med den saken. Noe skuffet rettet de da øynene mot andre muligheter, og gikk der igang med å bolte noen ruter på toppseksjonen av en monstrøs sak.

Annonse

Der etablerte de fire ruter mellom 7a og 7c+.

Via lokale krefter fikk de etterhvert allikevel til et møte med grunneiger for Cape Enniberg, der de fikk forklart planene. Dermed ble stemningen totalt snudd, og det endte med at de i tillegg ble tilbudt båtfrakt ut. De gikk umiddelbart igang med prosjektet, og samme kveld ble de kjørt ut under linja de hadde sett seg ut. 

24 timer senere, via spyende fugler og baksing opp begrodde gressbakker toppet de ut klippen. Her kan du se en nydelig liten film fra herligheten: