– Vi får med oss noen 2000-meterstopper. Det starter med Kalven (2034 mot), deretter Skeie (2118 moh), Storebjørn (2222 moh) til slutt, sier Håvard Skaar Skogesal som er en av to i Sognefjorden Cowboys med mål om å gå den legendariske Smørstabbtind-traversen i Jotunheimen.

Turen begynte på Krossbu og gikk videre til Bøverbreen med lett tinderangling, klatring og brepasseringer måtte alt fra stegjern til klatreutstyr i bruk.

Saken fortsetter under bildet: 

SMØRSTABBTIND-TRAVERSEN
SMØRSTABBTIND-TRAVERSEN: Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skaar Skogesal på toppen av Storebjørn (2222 moh). Bilde: Bård Basberg

For å komme til toppen av Storebjørn måtte de til og med passere en breleppe. Det ble en lang dag i fjellet for å nå det endelige målet: Smørstabbtind-traversen. En av Jotunheimen store sommer-klassikere. 

– Vi går så langt vi rekker. Det blir nok en 10-12 timer, sier Vetle Eriksen Dirdal. 

Filmen er laget av Bård Basberg for Klatring. 

VETLE OG HÅVARD

Vetle og Håvard har base i Sogndal, og bruker mye tid i Jostedalen, Sogndalsdalen og Hurrungane, samt på craggene rundt i Sogndal. Gutta ble kjent da de begge to gjorde en sesong i Chamonix i 2015.

De studerer friluftsliv, og begge ønsker etter hvert å starte på Nordtind sin tindeveglederutdanning i Volda. Håvard er en dyktig snowboarder med mange kjente og ukjente Chamonixklassikere i sekken. 

Vetle har det samme, og hevder seg for tiden godt i norgescupen i frikjøring på ski. Serien er laget av Bård Basberg. 

EPISODE 1: Klatring i Leikanger

EPISODE 2: Sesongstart på ski i Jotunheimen

EPISODE 3: – Jævlig hårete da! 

EPISODE 4: 12 timer i Jotunheimen (Smørstabbtind-traversen)