Den fjellvante mannen har før bemerket seg med å repetere 8c+ på Kvam ved Sogndal. Nå har han førstebesteget bulderen Bonderomantikk, også ved Sogndal. Graden er foreslått til 8B.

– Ja, gjekk ein bulder her i Sogndal i går. Drøyt 25 flytt og veldig stilig. Har vore eit prosjekt som Lars Ole har jobba med i snart 2 år, og som eg begynte å prøve litt i fjor fjor vår, og som eg jobba ein del med i haust. 

Usikker på graden

– Må vel få kalibrert meg før eg meiner så mykje om den. Andre som har prøvd har snakka om noko sånt. Bulderen er no like hard uavhengig av kva tal som står. Det er ca 25 flytt horisontal klatring, bortsett frå 3-4 siste flytta. Veldig artig klatring. Både veldig fysisk og ganske teknisk. Lang prosess å finne beta. Første del er ganske jevnt tung, så 4-5 lettare flytt på midten med ein liten shake hvis du er fresh, og så ein ganske tung avslutning. Når eg først gjekk sekvensane vart det eit spørsmål om maxpump for å dra det i land.

– Bra, så du er i superform? 

– Jepp, bra form og veldig bra forhold i Sogndal. Hvis snøen berre held seg borte vidare utover også, så ligg det an til ein veldig bra vårsesong her.

– No er det ut på Kvam om en halvtime på et gammalt prosjekt som eg bolta i 2005/06. Spent på korleis det kjennest ut.

– Hvilken grad er det regner dere med?

– Veit ikkje heilt, rundt 8b+, eller kanskje hardare. Lars Ole jobba på den i fjor og året før og knakk av nokre supertynne lister der i fjor. Etter det mista han litt giringa på den ruta, så får ut å teste.