/ Sogndal

Andre nordmann opp 8c+ – i Norge

Det er i Sogndal det skjer, nå med enda en hard bestigning

Sist oppdatert: 16. oktober 2013 kl 12.29
Leoline Extension (8c+) ble førstebesteget av Adam Ondra i fjor. Foto: Henning Wang
Leoline Extension (8c+) ble førstebesteget av Adam Ondra i fjor. Foto: Henning Wang
Lesetid: 2 minutter

Breaking news fra Sogndal i dag. Jarle Kalland (30) har i ettermiddag repetert Leoline Extension (8c+). Ruta består av en hard 8a+, først gått av Lars Ole Gudvang og forlengelsen som ble i fjor åpnet av Adam Ondra.

Jarle blir da andre nordmann til å gå 8c+ i Norge – etter Magnus som har gått et par i Flatanger, og nummer fem totalt i Norge, etter Sindre Sæther, Hannah Midtbø og Martin Mobråten, som har gått graden i Spania.

Jarle og Lars Ole har jobbet på ruta siden i fjor høst, men da den følger riss-formasjoner har den vært våt mye av tiden. De siste dagene har den vært sjeldent tørr for årstiden i tillegg til at været har vært kaldt, men Jarle har hatt litt uflaks og misset på et dynamisk flytt.

– Det var derfor en ganske stor overraskelse at det gikk i dag, da vi våknet opp til tåke og duskregn, sola aldri kom ut og et par av nøkkel takene var delvis våte, sier Henning Wang til norsk-klatring.no.

– Grattis med bestigningen! Har du kommentarer til klatrepressen om prestasjonen?

– Takker! Var veldig kjekt å få gått den, spesielt sidan den kanskje ikkje er tørr igjen før til våren. Var litt våt i går også. Ser ut til at det ikkje gjer noko å runde 30.

– Hva går du når du runder 40? Og hva er neste prosjekt, for jeg antar at du ikke har tenkt å hvile på laubærene?

– Sei det, blir iallfall tungt å perse neste gang. Neste prosjekt er eit langt og bratt buldreproblem i Sogndal, i tillegg til dei andre utgåtte prosjekta på Kvam. Og så ser eg fram til å flytte til Sogndal og ta oppigjen litt vinteraktivitetar som is-og vinterklatring. Har vore magre år på den fronten når eg har budd i Bergen.

– Forresten så er det vel hjortejakt det som egentlig er neste prosjekt. Blir bra å kunne gå på jakt i ok vær og ikkje kun når det regnar og er for vått til å klatre.

kalland
kalland

Fjellmann: Jarle Kalland (30) er ikke bare god på klippe, men også en dreven kar til å slappe av i en portaledge. Foto: Sindre Sæther

Publisert 15. oktober 2013 kl 19.56
Sist oppdatert 16. oktober 2013 kl 12.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen