Gratulerer med en ny hard rute! Hvorfor endte du med å prøve akkurat den?

– Jeg prøvde først La Rubia 8c+ i starten av turen, men så var det en del trafikk på den. Jeg gadd ikke prøve mer på den, så jeg gikk jeg heller over til prosjektet til Henning.

Annonse

Henning Wang gikk nylig Chilam Malenum (9a) og demonstrerte at han er i toppform. Han fikk også klippet anker på Md Mda, kort tid før Bøe besteg den.

Kan du beskrive klatringen?

– Veldig teknisk rute, men også veldig pumpende og utmattende ettersom det er vanskelig å puste i løpet av flere meter med harde flytt, sier Bøe.

leo bøe klatrer
HVIL:Leo Bøe hviler på ruta La Planta de Shiva part 1 (8c). Foto: Henning Wang

Henning Wang forteller at han knakk av et tak i februar i fjor, noe som gjorde ruta hardere enn den opprinnelig var:

– Jeg var nære på å gå ruta før det skjedde. Den nye sekvensen passa meg mye dårligere så klarte aldri tangere highpoint på våren etter det. Sekvensen ble helt klart en del kjipere, men ikke nødvendigvis så mye hardere rent fysisk, bare trangere og en del mer usikkert og tricky.

Han bekrefter at det er en teknisk rute, men er misfornøyd med at ruta har blitt chippet:

– Det er en stilig rute. Klatrer bra. Ikke så bratt, veldig teknisk, mye microbeta. Det eneste som trekker ned for min del er at noen av taka dessverre er litt utbedra. Hadde vært en av de beste linjene på craget (og hardere) om den hadde fått stå i fred, avsluttter Wang.

leo bøe
HVILEDAG: Leo benytter hviledagen til å tøye. Foto: Henning Wang