OPPDATERING:

Oslo Klatreklubb har lagt ut følgende informasjon på sin Facebook-side:

Annonse

«Grunnet hekkende rovfugl er det innført ferdselsrestriksjoner ved Hauktjern. Dette innebærer at Hovedfeltet inntil videre er stengt for klatring. Gamleveggen (Gråveggen) og Sjøveggen er ikke berørt av forbudet,»

Det står også:

«(...)Hekkende vandrefalk i Oslo er svært spesielt, og lokaliteten vil kunne tiltrekke seg mye oppmerksomhet fra fugleinteresserte, fotografer og andre skuelystne. Vi håper likevel denne fuglen snart flyr sin vei så vi kan bruke Hovedfeltet til klatring igjen.»

«På kartet kan man se at hele Hovedfeltet er berørt. Vi håper alle respekterer dette forbudet.
 Bymiljøetaten i Oslo har skiltet og informert om midlertidig ferdselsforbud i området. Det er satt opp sperrebånd ved stiene samt et skilt på parkeringen ved Østmarkssetra.»

OPPDATERING: Hele hovedfeltet er berørt. Foto: Oslo Klatreklubb.

Ferdselsforbudet er begrunnet med at vandrefalk er sårbar for menneskelig forstyrrelse nær reirplassen. Klatring i veggen er ikke forenlig med hekkende vandrefalk, skriver Oslo Klatreklubb.

Ferdselsforbudet vil ha om lag tre måneders varighet, til 15.07.2016.

Tidligere skrev vi dette:

Gulsvarte stripete sperrebånd ble strukket langs fjellveggen. Årsaken til sperringen er at det er observert et Vandrefalkpar i området, som ser ut til å kanskje slå seg til i området.

Foreløpig har de ikke begynt å bygge rede, men slåss med et ravnepar som har tilhold et sted i nærheten. Om de skulle slå seg til på en fjellhylle i stupene så vil det være det første kjente tilfellet av hekkende Vandrefalk i Oslo-området.

LES OGSÅ: Etter skjelvet

Det er Kjell Isaksen i Bymiljøetaten som har hånd om saken. Han oppfordrer klatrere og andre til å respektere sperrebåndene og skiltene som er satt opp på stedet og unngå ferdsel i området. Det er bare en uke siden sperrebåndene ble satt opp og det vil etterhvert komme opp mer informasjon om forbudet på oppslagstavlen på parkeringsplassen ved Østmarksetra.