Foreløpig har vi ikke så mye konkret info, annet enn at Ondra har fullført første del av 9b(+)-prosjektet sitt. Som han selv forklarte i videointervjuet med Flatangernytt består den 55 meter lange linja av to taulengder. Det er altså opp til første ankeret Ondra nå har gått i ett, og graden dit er 9a+. Nå skal han igang med å fullføre hele linja i ett push, og han skal visstnok være innstilt på å bli i Flatanger til jobben er gjort. 

Se vår oversikt over verdens hardeste ruter som vi publiserte tidligere denne uka.

Inntil videre kan vi konstatere at tettheten av harde ruter i Hanshelleren begynner å bli betydelig. Så langt vi har oversikten over, er det nå tre ruter av grad 8c+ og to 9a+ på dette supercragget (hvorav Ondra altså har onsightet alle 8c+'ene og førstebesteget begge 9a+'ene. Vi begynner å gå tomme for store ord...).

Se også en artig sak på Flatangernytts nettside, hvor man er mildt overrasket over responsen på reportasjen om Ondra. Videoen har vært toppsak på nær sagt alle verdens klatrenettsteder den siste uka, og det nærmer seg nå 50 000 treff for den lille lokalavisa i Nord-Trøndelag. Godt jobba!