Den store klatresamlingen i Flatanger i helgen ble etter sigende en suksess for alle involverte; både for tilreisende klatrere, lokalt publikum og arrangøren Trondheim Klatreklubb, i samarbeid med Norges klatreforbund/Norges Boltefond.

Blant de lokale er man nå nærmest på fornavn med stjerneklatrere som Dani Andrada, Ethan Pringle og vår egen Magnus Midtbø, skal vi dømme etter oppslagene i lokalpressen. Et flott oppslag i Flatangernytt under festivaldagene viser i både bilder og ord at samlingen svarte til alles forventning både hva angår været, prestasjonene og ikke minst kvaliteten på klatringen i vårt nye klatremekka.

Magasinet Klatring kommer naturligvis tilbake med en mer detaljert rapport fra festivalen (se blant annet et foreløpig kortintervju med Magnus her på siden). Inntil videre nøyer vi oss med å konstatere at enda en 8c+ ble føyd til listen over harde ruter i Hanshelleren, Eye of Odin, førstebesteget av amerikanske Ethan Pringle og repetert av spanske Dani Andrada.

Og det slutter kanskje ikke med det – det ryktes nå at Adam Ondra nærmer seg Flatanger, etter å ha avlagt Bohuslän og Granitgrottan et lite besøk, hvor han ifølge 8a.nu og Borebloggen har førstebesteget én rute gradert 8c+ og én 8c. 

Les oppslaget i Flatangernytt her. Se også Klatreforbundets rapport på NKFs nettside.

Medarrangør Trondheim Klatreklubb har også lagt ut et stort album med bilder fra høyt og lavt fra helgen på sin Facebookside.