Mammut hevder selv å ha produsert verdens første klatreskjørt. Dette er nok et definisjonsspørsmål. Når jeg hører begrepet klatreskjørt tenker jeg umiddelbart på svart-hvitt bilder av kvinner med stramt oppsatt hår, tau rundt livet og lange vide skjørt. Men når jeg ser Mammuts skjørt forstår jeg at dette virkelig er en helt annen greie. Dette klatreskjørtet er lett, tynt og rekker meg omtrent til midt på låret. I livet har skjørtet en bred strikk, fremme har det folder.

Stilmessig har det et lite hint av cheerleder. Under skjørtet skjuler det seg en tynn shorts, så man unngår at det hele blir i overkant dristig. Foldene på skjørtet har åpninger med borrelås til lårløkkene på selen.

Annonse

Bak er en åpning for strikken som går mellom lårbeltene og hoftebeltet. I teorien kan fashionable klatrejenter nå svinse rett fra jobb eller cafe til cragget. I praksis innser jeg at det tar mindre tid å hoppe inn i en shorts enn det tar å montere på meg en sele utenpå dette plagget. Men det fungerer jo. Skjørtet har maksimal bevegelighet og er veldig luftig og behagelig. Faktisk tenker ikke over alt tekstilet som omgir selen. Jeg liker at Mammut har valgt å lage noe direkte tiltenkt jenter, i motsetning til alle de klatreklærne som er modifiserte varianter av herreklær. Du føler deg kanskje ikke direkte tøff når du klatrer i foldeskjørt. Men hvis du vil ta prinsessedrømmen med til cragget, er dette plagget for deg. Vekt 220 gram.

Pris kr 700,-

Web: mammut.com

+

God bevegelighet og veldig luftig. Kan gi mye oppmerksomhet

-

En utfordring å ta på selen. Kan gi uønsket oppmerksomhet