Tsjekkiske Ocun ble offisielt grunnlagt i 1998, men grunnleggeren av Ocun, Pavel Hendrych, lagde den første klatreselen allerede i 1988. 

Ocun produserer nå klatresko, klatreseler, crashpadder, slynger, karabinere, taubremser og klatreklær som brukes over hele verden. 

Annonse

Pavel Hendrych designet sin første klatresele i 1988, og lagde den første prototypen til klatresko i 1992. Klatreskoene ble brandet som Rock Pillars i 1994, men altså fra 1998 ble merkevaren Ocun etablert. 

Vi har samlet en liste over utstyr som Klatring har testet fra Ocun fra 2016 til 2020. Fra Ocun vil du kunne lese tester av klatresko, klatrebukser, klatreshortser, kroppsdeler og crashpadder. 

Klatresko

Test av Ocun Diamond: dette er en solid støtesko fra Ocun. Den er aggressiv, men fortsatt en behagelig klatresko. Utrolig ikke sant? 

Test av Ocun Ozone Plus: denne klatreskoen har en bredere lest enn Ozone. Det er en følsom, stabil, har god friksjon, er behagelig og sitter godt på foten. 

Test av Ocun Oxi Lady: en klatresko som passer veldig bra til bratt klatring. Den er mindre egnet til smøring og listeklatring. 

Test av Ocun Ozone Lady: denne skoen vant klatreskotesten for damer. Det er en sko som sitter som støpt, men er allikevel en komfortabel sko. 

Kroppsseler

Test av Ocun Bodyguard: denne kroppsselen er vurdert til best kjøp i vår test av kroppsseler. Det eneste den mangler er polstrede benløkker.

Klatrebukser

Test av Ocun Noya Pants: denne klatrebuksen ble definert som testpanelets valg for innendørs klatrebukse. Den er lett og bevegelig, og kommer i hele seks fargevalg. 

Test av Ocun Mania Pants: en lett og bevegelig klatrebukse som har en god passform og elastisitet som gjør den til en glimrende klatrebukse. 

Klatreshorts

Test av Ocun Honk Shorts: en behagelig shorts som egner seg mer til kaldere omgivelser enn Spania og Thailand. 

Crashpadder 

Test av Ocun Paddy Moonwalk: en tjukk pad som tar alt av fall. En bra pad fra Ocun, men er ikke pad du kan lure inn på et lite ledig sted. Den er for hard til det. 

Test av Ocun Paddy Dominator: en enda tjukkere pad enn Paddy Moonwalk, og er en solid pad fra Ocun. Den er lett for størrelsen, og har også en stolfunksjon som kan gjøre livet mer komfortabelt akkurat rett før du skal gå bulderet.

Jammehansker

Ocun Crack Gloves: dette har ikke vært med i en test, men er samtidig noe som enhver rissklatrer burde vurdere å skaffe seg.