Giverglede blant leverandører

Vi i magasinet Klatring ønsker å hjelpe de jordskjelvrammede i Nepal, og auksjonerer bort flotte produkter

Sist oppdatert: 27. april 2015 kl 13.10
Lesetid: 3 minutter

Etter tragedien i Nepal, der nesten 4000 til nå er bekreftet døde og oppunder 7000 er skadde, er det et veldig behov for hjelp.

Vi i Klatring og de andre bladene i Fri Flyt AS har derfor satt igang en innsamlingsaksjon i form av auksjonering av produkter vi friluftsfolk trenger. 

Les også: Everest Base Camp rasert etter jordskjelvet.

Pengene går uavkortet til hjelp. Vinneren av auksjonen betaler inn summen til aktuelle mottakere (se under), og ved å sende oss kvittering for gaven, mottar vinneren utstyret fra leverandøren.

Allerede er flere utstyrsleverandører på banen.
VPG.no har gitt flere flotte produkter; En Ocun Dreamtime pad (kr 3499,-), en Singing Rock sele (kr 749,-) og 10 slyngesett (kr 189,- pr stk).
Rune Kvalsnes sier at det er et lite offer å gi, om han og firmaet kan være med å hjelpe.
– Det er vanskelig å ikke bli berørt av bildene fra Nepal. En ufattelig katastrofe med tusentalls døde. Selv om det er lett å distansere seg fra ulykke og strid rundt om i verden, må en av og til løfte blikket og skue lengre enn sin egen navle. Tiden for dette er definitivt nå. Om vi kan være med å bidra for at folk som har mistet alt de har skal få det bedre – så er det et lite offer å gi ut litt utstyr.

Erik Enich og hans firma Vertikal i Hemsedal har også støttet, ved å gi fem flotte liggeunderlag; Therm-A-Rest Womens Trail Comfort, som hver koster 699,-.
– Vi som er glad i fjell, har mange venner og bekjente i Himalaya. Vi føler ekstra med fjellfolkene både i Nepal og Tibet. Fra Tibet har vi hørt lite foreløpig, mens fra Nepal blir vi fortløpende oppdatert.

Varri i Oslo gir også kvalitetsutstyr og slår i bordet med både pad og hengekøyer:
– Vi stiller med Petzl Cirro buldrematte (kr 4390,-) og 10 stk Ticket to the Moon doble hengekøyer (kr 590,- pr stk), skriver daglig leder Marius Olsen i en melding.

Velrennomerte Mammut gir Mammut Barryvox PULS skredsøker (kr 4500,-), Mammut Kompakt 3 sesong (kr 1800,-) og Mammut kompakt Pump Mat liggeunderlag (kr 1300,-)

Outdoor, som importerer blant annet Scarpa og North Face slår på stortromma og gir et North Face VE25 ekspedisjonstelt til 10 000 kroner (!), og 5 stk supersolid reisebager: North Face Base Camp Duffel Large til en verdi av 2000 kroner. 

Dette vil si at vi til nå har fått inn varer til en totalsum av ca 47 500 kroner. Om alt går til veiledende pris eller over, vil norske klatrere ha bidratt med en merkbar støtte til de rammede i Nepal. Takk!

Flere andre utstyrsleverandører har gitt signal om at de vil støtte aksjonen. 

Auksjonen vil foregå på sidene til Fri Flyt; friflyt.no.

Leverandører som ønsker å være med på auksjonen kan ta kontakt på dag@norsk-klatring.no

Her er aktuelle mottakere av pengene: 

Unicef: https://www.unicef.no/kampanje/jordskjelv-nepal

Kirkens nødhjelp: https://www.kirkensnodhjelp.no/her-jobber-vi/nepal/

Røde Kors: http://gi.rodekors.no/epages/roedekors1.sf/no_NO/?ViewAction=ViewBBS_DonateForm&prod=10916&gclid=CKW4qYealsUCFePTcgodthwADw

Redd barnas katatrofefond: http://www.reddbarna.no/gi-et-katastrofebidrag 

Les også: de norske klatrerne fløyet ned fra Camp 2. 

Her et filmklipp tatt rett etter jordskjelvet.

Publisert 27. april 2015 kl 13.10
Sist oppdatert 27. april 2015 kl 13.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen